Kilpailuohjeet

 

KILPAILUPAIKKAApianurheilukenttä osoite Pässinmäenkatu / Urheilukatu 7 KILPAILUAIKATAULUVirallinen kilpailuaikataulu on ilmoitustaululla katsomon takana sekä ajanottotornin läheisyydessä katsomon päädyssä. OSALLISTUMISOIKEUS Urheilijalla on osallistumis- ja ilmoittautumisoikeus kolmeen (3) lajiin. Jos urheilija ilmoittautuu useampaan kuin kolmeen lajiin, niin järjestäjät valitsevat kolme (3) ensiksi mainittua lajia.Tulosrajoja ei ole käytössä SM19-kisoissa vuonna 2011. OSANOTONVARMISTUS Osanotonvarmistus on suoritettava kirjallisesti viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua kilpailukansliaan. Osanoton kirjallinen varmistus on pakollinen, poikkeustapauksessa varmistusta voi yrittää suorittaa puhelimitse kisakanslian numeroon +358442562331.
Tehty varmistus on mahdollista peruuttaa, mutta se tulee tehdä varmistamisajan vielä ollessa meneillään. Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, menettää hän oikeuden osallistua muihin lajeihin. Ilmoitus osanoton perumisesta tehtävä kisakansliaan. Kisakanslia sijaitsee urheilutalolla (Apiankatu 7)Aukioloajat:Pe 19.8. klo 18-20La 20.8. klo 08:00-20Su 21.8. klo 07:30-17.30Kisakansliasta jaetaan kaikki kilpailijoille kuuluva materiaali.Kisakansliasta voi ostaa ruokalippuja (6€/lipuke) kilpailijoiden materiaalin noudon yhteydessä.
Välineiden tarkastus
Omien välineiden käyttö on sallittua. Välineiden tarkastus tapahtuu katsomon takana olevassa välinetarkastuspisteessä.  Välineet on jätettävä tarkastukseen vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua ja heittovälineet ovat koko kilpailun ajan kaikkien ko. lajin kilpailijoiden käytössä. Miesten keihäät runsaasta määrästä johtuen on hyvä jättää tarkastukseen jo perjantaina kisakansliaan. Välineet saa kilpailun jälkeen hakea takaisin samasta paikasta. Seipäiden tarkastus tapahtuu suorituspaikalla.
VERRYTTELYALUE
Pikajuoksujen verryttelyalueena käytetään takasuoraa.Kaikkien heittolajien (myös kuulan) verryttelyalueena on Kerhomajan HIEKKAKENTTÄ (Kerhomajankatu 5) joka sijaitsee noin 1km päässä Apialta.
PUKUHUONEET JA SUIHKUT
Pukuhuoneet ja suihkutilat sijaitsevat kilpailukanslian vieressä uimahallilla sekä kentän katsomon takana. 
KILPAILIJOIDEN KOKOONTUMINEN (CALLING)
Kilpailuun kokoontuminen tapahtuu katsomon takana olevassa kokoontumisteltassa. Kokoontuminen tapahtuu juoksulajeissa 25 min ja kenttälajeissa 40 min ennen ko. lajin alkua. Seiväshypyssä kokoontuminen tapahtuu 65 min ennen lajin alkua. Kokoontumispaikalla on nähtävissä eräjaot ja suoritusjärjestykset.Calling ajat ennen aikatauluun merkittyä lajin alkua, jokainen erä viedään
callingista kentälle oman aikataulunsa mukaan

                          Calling auki      Calling kiinni         Kentälle
Juoksulajit       30 min              20 min                   15 min
Seiväs              75 min              65 min                   60 min
Korkeus           55 min              45 min                   40 min
Muut lajit          45 min               35 min                  30 min Mikäli olet jo kentällä kun seuraavan lajin kokoontuminen on merkitty muista ilmoittaa kokoontumispaikalla, ettei turhaan kysellä eikä kentälle meno viivästy.
Siirtyminen callingista suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Poistuminen kentältä tapahtuu myös johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan koreissa lähtöpaikalta callingteltalle.
Kentälle ei saa viedä mitään elektronisia laitteita kuten kännyköitä, radioita, MP3 -soittimia tai korvalappustereoita.
 PALKINTOJENJAKO
Palkintojenjako suoritetaan erillisen aikataulun mukaisesti. Kokoontuminen palkintojenjakoon tapahtuu 10 min ennen aikataulussa ilmoitettua aikaa palkintojenjaon kokoontumispaikalla. Kokoontumispaikka on keskellä katsomon takana lähellä calling-telttaa.
Jokaisesta lajista palkitaan kolme parasta urheilijaa ja voittajan valmentaja. KILPAILIJOIDEN ESITTELY
Kilpailijoiden esittely tapahtuu kenttälajien loppukilpailuissa 5 min ennen lajin alkua suorituspaikalla. Juoksulajeissa esittely tapahtuu lähtöpaikalla ennen lähtökomentoja.  JUOKSUJEN ERÄJAOT JA JATKOONPÄÄSY
Jatkoon pääsy matkoilla 100 m, 200 m, 110 m aj, 100 m ajJuoksijoita 9 -16
• 2 alkuerää: molempien erien 3 parasta + 2 aikojen perusteella loppukilpailuun
Juoksijoita 17 - 24
• 3 alkuerää: jokaisen erän kaksi parasta + 2 aikojen perusteella loppukilpailuun
Juoksijoita 25 - 32
• 4 alkuerää: jokaisen alkuerän kolme parasta + 4 aikojen perusteella välieriin
• 2 välierää: molempien välierien kolme parasta + 2 aikojen perusteella loppukilpailuunJuoksijoita 33 – 40• 5 alkuerää: jokaisen alkuerän neljä parasta + 4 aikojen perusteella välieriin
• 3 välierää: jokaisen välierän kaksi parasta loppukilpailuun+ 2 aikojen perusteella loppukilpailuunJuoksijoita 41 – 48• 6 alkuerää: jokaisen alkuerän kolme parasta + 6 aikojen perusteella välieriin
• 3 välierää: jokaisen välierän kaksi parasta + 2 aikojen perusteella loppukilpailuun 400m, 800m sekä 400m:n aitajuoksu juostaan suoraan loppukilpailuina siten, että tilastollisesti parhaat sijoitetaan samaan erään.
Jos 400 m:n kilpailuun tulee enemmän kuin yksi erä, ne jaetaan siten, että tilastollisesti heikoimmassakin erässä on vähintään kolme (3) juoksijaa.
800 m loppukilpailu voidaan juosta yhtenä eränä, kun juoksijoita on enintään 12. Jos määrä on suurempi, tulee tilastollisesti heikoimmassakin erässä olla vähintään neljä (4) juoksijaa.HUOM! Pikamatkoilla on käytössä vilpinpaljastuslaitteisto.

KENTTÄLAJIEN KARSINNAT
M19 Pituudessa, N19 Pituus ja M19 Keihäs järjestetään karsinnat HUOM Keihään karsinta jo LAUANTAINA.

Aloituskorkeudet ja rimannostot
M19:
Korkeus loppukilpailu 176–181-186-190–194-197-200–203 +2 cm
Seiväs loppukilpailu 360–380-400-410-...(10 cm)...-460–470 +5 cmN19:
Korkeus loppukilpailu 152–156-160-163–166-169-172 +2 cm
Seiväs loppukilpailu 250–270-285-300–310-320-330 +5 cm
 KOLMILOIKKA3-loikan ponnistuskohta (esim. 8metriä) ilmoitetaan callingissa. KILPAILUASUT
SM-kilpailuissa urheilijan tulee esiintyä ja kilpailla oman seuransa virallisessa kilpailuasussa.
KILPAILUNUMEROT
Kilpailunumeroita on käytettävä sekä selässä että rinnassa, paitsi korkeus- ja seiväshypyssä, joissa voidaan käyttää yhtä numeroa. Kilpailunumeroa ei saa taittaa.
ENSIAPU
Ensiapupiste on ajanottotornin ja portin välissä. Kilpailujen ajan kentällä päivystää lääkäri ja ensiapuryhmä.
DOPINGTESTAUS
Dopingtestauspiste sijaitsee uimahallin tiloissa.
VASTALAUSEET
Mahdolliset vastalauseet tulee jättää 30 min sisällä lajin tulosten julkaisemisesta virallisella tulostaululla. Vastalause pitää toimittaa kirjallisena tulospalvelutoimistoon ja toimituksen yhteydessä on suoritettava 25 € protestimaksu, joka palautetaan protestin mennessä läpi. RUOKAILU
Ruokailu sijaitsee kentän  rannanpuoleisen päädyn läheisyydessä olevassa paviljongissa.Katsomon takana sijaitsevassa kahvilassa myydään kahvia, virvokkeita sämpylöitä yms. pientä naposteltavaa. Ruokalippuja voi ostaa etukäteen uimahallilta kilpailukansliasta tai paviljongin kahvipisteestä hintaan 6€. Ruokalista:
20.8 La  Nakkikeitto,leipä,levite,tuorekurkku,ruokajuoma  (laktoositon)
                klo 12-16 Hinta 6€.
21.8 Su Lihamakaronipata,kaali-ananas salaatti,leipä,levite,ruokajuoma  (laktoositon)
               klo 11-15 Hinta 6€.

TULOSPALVELU
Virallinen tulostaulu sijaitsee pääkatsomon takana. Tulokset julkaistaan virallisella tulostaululla n. 10 min lajin päättymisen jälkeen.
Ratajärjestykset, erä- ja karsintaryhmäjaot julkaistaan virallisella tulostaululla n. 15–20 min osanottovarmistuksen päättymisestä.Kilpailuiden tulokset julkaistaan LIVE seurantana osoitteessa  http://varaslahto.net/tulokset/2011/sm19/
Tulokset julkaistaan kisojen kotisivuilla mahdollisimman pian kisan päätyttyä.
TIEDUSTELUT
Kilpailuun liittyvissä asioissa tiedusteluihin vastaa Terho Koivuranta,
sähköpostiosoite: terho.koivuranta@kolumbus.fi , puhelin: 040-5637121
LEHDISTÖ
Lehdistölle on oma palvelupiste.