2000 -luku

2000
Yleisurheilu Hakassa jatkoi nousujohteisuuttaan. Kesä oli ennen kaikkea Mira Tuomisen. Hän voitti N-19 sarjan Suomen mestaruuden estejuoksussa, oli Kalevan Kisoissa naisten estejuoksussa kolmas sekä juoksi useita hyviä maaottelujuoksuja. Kestävyysjuoksu jatkoi edellisvuosina alkanutta nousuaan. Valtakunnallisesti Haka oli neljänneksi paras juoksukouluseura (9-19-v) ja Hämsyn alueen paras.
Hakan palkintotuomarikerho täytti 50-vuotta. Suomen Urheiluliittoa edusti paikalla kilpailupäällikkö Kari Wauhkonen ja hän antoi jaostolle Lasse Viren -mitalin. Yleisurheilun kuvalehdessä tapahtuma oli hyvin esillä.
Kesän urheilukoulu toteutettiin omien junioreiden voimalla.
Luokittelupisteitä kerättiin 213 pistettä, jolla oltiin piirissä 4. ja valtakunnassa 45. Noustiin valioluokkaan. Sisulisäpisteitä saatiin 1168 pistettä, jolla heltisi 6. sija. Luokiteltuja urheilijoita oli 17.
Haka järjesti seuraavat kisat: Lotilassa 4 hallikisat, Apialla 7 viikkokisat, ala-asteiden kilpailut, 3 Hakan mestaruuskisat, seuraottelun, 12-13-v sisulisäottelut, Valmetin henkilökuntakisat, Nuorten eliittikisat, sisulisäviestit, Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.

2001
Hakan yleisurheilu jatkoi edellisvuosien tapaan laadukasta toimintaansa. Mira Tuominen voitti N-22 -sarjan 3000 metrin esteissä SM-kisoissa. Samassa sarjassa hän oli 5000 metrillä kolmas. T-15- sarjan 4x100 metrin joukkue Eeva Hyvätti, Sari Haavisto, Mari Koskinen ja Nea Vuorela oli SM-viesteissä toisia. T-14 sarjan Sini Kolehmainen voitti 2000 metrin SM-kultaa ja Sari Haavisto T-15 3-loikassa pronssia.
Luokittelupisteitä kerättiin 178 kappaletta, jolla tuli piirissä neljäs sija. Sisulisäpisteitä saavutettiin 1168 kappaletta sijoittuen viidennelle sijalle piirissä. Haka säilyi valioluokan seurana. Luokiteltuja urheilijoita oli 17.
Piirinmestaruuksia saavutettiin 6 kappaletta, 10 hopeaa ja 9 pronssia. Sisulisäikäiset saivat 17 kultaa, 14 hopeaa ja 10 pronssia.
Haka järjesti seuraavat kisat: Lotilassa 3 hallikisat, Apialla 9 viikkokisat, 3 seuran mestaruuskisaa, Nuorten Eliittikisat, Kansalliset Tähtikisat, Nuorten 17-19-v pm-ottelut, Nuorten 17-19-v pm-kisat, Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Hämeen piirissä Haka sijoittui 9-15-v seuraottelussa neljänneksi ja Vattenfall-pisteissä viidenneksi. A-finaalissa Pirkkahallissa sijoitus oli neljäs.

2002
Haka täytti 70 vuotta jota juhlittiin näyttävästi Apian urheilutalolla. Tilaisuudessa palkittiin pitkäaikaisia toimijoita runsaasti. Mira Tuominen voitti N-22 sarjassa mestaruuden 3000m esteissä sekä oli Kalevan kisoissa samalla matkalla kolmas.  Mari Myyrä juoksi hopeaa 800m ja 2000m:llä T-14 sarjassa. Sini Kolehmainen oli kolmas T-15 2000 metrillä. Lauri Laaksonen saavutti P-14 5-ottelussa hopeaa ja 200metrin aidoissa pronssia.

Luokittelupisteitä kerättiin 201 kappaletta, jolla sijoituimme piirissä kuudennelle sijalle ja valtakunnassa sijalle 49. Pistemäärä oikeutti valioluokan seuraksi . Sisulisäpisteitä saavutettiin 1110 kappaletta jolla olimme piirissä kuudensia. Luokiteltuja urheilijoita oli 14 kappaletta. Mira Tuominen valittiin piirin parhaaksi 22-vuotiaiden sarjassa.
Piirinmestaruus kisoissa saavutettiin kultaa 8 kappaletta, 11 hopeaa ja 4 pronssia. Sisulisäikäiset saivat 18 kultaa, 10 hopeaa ja 11 pronssia.

Haka putosi seuraottelussa B-luokkaan.

Haka järjesti seuraavat kisat: Lotilan hallissa 3 hallikisat, Apian urheilukentällä 7 viikkokisat, kolmet seuran mestaruuskisat, Nuorten Eliittikisat, Kansalliset Tähtikisat, kolmet piirikunnalliset, hämsyn sisulisäviestit, Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.

2003
Hakan yleisurheilujaosto jatkoi vahvaa toimintaansa kuluneella kaudella. Saavutimme valioluokan pisteet ja kilpailuissa suorituksemme olivat huippuluokkaa. Nousu takaisin 1.divisioonaan seuraottelussa on hyvä näyttö laajasta urheilijapohjasta eri ikäsarjoissa. Urheilukoulumme uudistettiin kolmeen eri tasoon.  Alkajat ryhmässä aloitellaan tutustuminen yleisurheiluun lähinnä leikkimielisin perustein. Osaajat kehittävät taitojaan jo laajemmin. Taitajat opettelevat yleisurheilulajeista jo pinnallisesti eri lajien tekniikoita ja valmistautuvat nousemaan valmennusryhmiin. Mira Tuominen oli N-22 sarjassa hopealla 3000m esteissä sekä 5000metrillä. Sini Kolehmainen voitti mestaruuden N-17 3000 metrillä. Juho Penttilä otti SM-kultaa P-15 sarjassa 300 metrillä ja 200metrin aidoissa. Aitajuoksu viestissä P-15 sarjan joukkue Esko Hirvijoki, Lauri Laaksonen, Urpo Laaksonen ja Juho Penttilä saavuttivat hopeaa. Suomi-Ruotsi maaottelussa seurastamme olivat Mira Tuominen ja Sini Kolehmainen.
Luokittelupisteitä keräsimme 172 kappaletta, jolla sijoituimme piirissä kahdeksannelle sijalle ja valtakunnassa sijalle 65. Sisulisäpisteitä saavutettiin 1232,5 kappaletta jolla olimme piirissä viidensiä. Luokiteltuja urheilijoita oli 14 kappaletta.

Haka järjesti seuraavat kisat: Lotilan hallissa 3 hallikisat, Apian urheilukentällä 5 viikkokisat, kahdet seuran mestaruuskisat, Nuorten Eliittikisat, Kansalliset Tähtikisat, kolmet piirikunnalliset, hämsyn seuraottelu osakilpailu, Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.

2004
Hakan yleisurheilun vahva taso pysyi edellisvuosien tapaan korkealla. Huolimatta taloudellisista vaikeuksista kesästä suoriuduttiin menestyksellisesti.. Urheilukoulutoimintaa kehitettiin edelleen hyvin tuloksin ja Apialla nähtiinkin nuoria urheilijan alkuja erittäin runsaasti. Mira Tuominen oli N- 3000 metrin esteissä SM-kisoissa hopealla ja maratonilla pronssilla. Juho Penttilä otti SM-kultaa P15-sarjassa 300 metrillä ja hopeaa 200metrin aidoissa. Kimmo Lajunen juoksi 2000m SM-hopeaa P14-sarjassa.
Luokittelupisteitä kerättiin 196 kappaletta, jolla sijoituimme piirissä seitsemännelle sijalle ja valtakunnassa sijalle 59 joka oikeutti valioluokkaan. Sisulisäpisteitä saavutettiin 1380,5 kappaletta. Luokiteltuja urheilijoita oli 16 kappaletta.
Haka järjesti seuraavat kisat: Lotilan hallissa 3 hallikisat, Apian urheilukentällä 5 viikkokisat, seuran mestaruuskisa, Nuorten Eliittikisat, Kansalliset Tähtikisat, neljät piirikunnalliset, hämsyn seuraottelu osakilpailu, sisulisämaastot, Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.

2005
Hakalaiset urheilijat tekivät kaudella 2005 mahtavaa tulosta keräten pisteitä seuralleen niin ison määrän, että sijoitus Suomen kaikkien seurojen listalla parantui huimasti sijalle 35. Valmentajien ja urheilijoiden saumaton yhteistyö piti urheilijat pääosin terveinä ja hyvä harjoittelu nostikin monien ennätykset aivan uudelle tasolle. Mira Tuominen paranteli ennätyksiään lähes kaikilla matkoilla. Kauden päätavoitteena ollut Suomen mestaruus maratonilta tuli hienolla ennätysajalla 2.49.08 ja mitalivauhdissa Mira oli myös puolimaratonilla ja Kalevan Kisojen esteissä. Maaotteluedustuksia oli kaksi. Jo toukokuussa oli pohjoismainen 10000m, jossa sijoitus oli kolmas. Lisäksi Ruotsi-Suomi ottelun esteistä tuli neljäs sija. Nuorten sarjoista hakalaiset keräsivät kaikkiaan kahdeksan SM-mitalia, joista kaksi kultaista Sini Kolehmaisen ja Juho Penttilän tuomina. Sini voitti 19-sarjan 3000m ja toi lisäksi pronssin 1500 metriltä. Juho voitti 17-sarjan 300m aidat ja oli 300 metrillä pronssi- mitalimies. Veikko Vuori, Joni Nieminen ja Kimmo Lajunen  saivat SM-hopeamitalin, Veikko M17 korkeushypystä, Joni 15-sarjan 200m aidoista ja Kimmo saman sarjan 2000 metriltä. Maaotteluissa Suomen väreissä kilpailivat Sini Kolehmainen 19-sarjassa sekä radalla, että maastossa  ja Juho Penttilä ja Veikko Vuori 17-sarjan Ruotsi-ottelussa. Hämeen piirissä Haka oli pisteissä hienosti kolmas Tamperelaisten Pyrinnön ja TU-38:n jälkeen.

2006
Kesä 2006 oli pisteiden valossa hienoista takapakkia seurassamme. Edellisen syksyn seurasiirrot ja muutaman urheilijan lopettaminen sekä Kolehmaisen Sinin jalkavaivat vaikuttivat osaltaan putoamiseemme valioluokasta 1-luokkaan ja seuracupin A-luokasta B-luokkaan.  Kuitenkin uusia seura ennätyksiä tehtailtiin 22 kappaletta joten tulevaisuus näyttää edelleenkin hyvältä.

Mira Tuominen jatkaa edelleenkin suomen kärkikaartissa siitä osoituksena 3000m esteiden Suomen mestaruus ajalla 10,35,13 ja Suomen edustus Ruotsi maaottelussa. Kaisa Grip oli hienosti N17 sarjassa kiekossa pronssilla Janakkalassa tuloksella 34,44 ja keihäässä kuudes tuloksella 36,96. Veikko Vuori otti Lapualla korkeuden pronssia tuloksella 193 sarjassa M19. Pituudessa Olli Koskinen oli Viides Janakkalassa tuloksella 604 sarjassa M17