1980 -luku

1980
Seuraluokittelupisteitä saavutettiin 69,1, mikä oikeutti viidenteen sijaan Hämeessä. Luokittelussa olimme 1. luokan seura. Luokiteltuja urheilijoita oli 15. Hakan yleisurheilujaosto järjesti tänä kesänä ensimmäisen kesäyleisurheilukoulun Tehtaan kentällä 6-14 vuotiaille tytöille ja pojille. Urheilukouluun osallistui 49 lasta.
SVUL:n juhlavuoden Suomen Suurkisoihin Tampereelle osallistui 28 yleisurheilijaa Hakasta.
Haka järjesti A-ikäisten piirinmestaruuskisat, SVUL:n Hämeen piirin IV-lohkon 10-14-v mestaruuskisat, Haka-PäLu –seuraottelun, kaksi piirikunnallista kisaa, 7. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa, neljät seuran mestaruuskisat, kolmet hallikisat ja useita ikäkausikilpailuita jäsenilleen.
Asko Peltoniemi voitti SM-hopeaa A-poikien seipäässä. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin 9 mestaruutta, 13 hopeaa ja 9 pronssia. Piirin ikäkausihuipentumassa saavutettiin 4 ensimmäistä, yksi toinen ja kaksi kolmatta sijaa. Lisäksi ikäkausimaastoista tuli kaksi mestaruutta ja viesteistä yksi mestaruus ja yksi kolmostila.
Seuraottelut : Haka-Pälkäneen Lukko 171-191.

1981
Seuraluokittelupisteitä saavutettiin 83,355, mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan Hämeessä. Valioluokka jäi tänäkin vuonna niukasti saavuttamatta. Sijoitus koko maassa oli 53. SM-pisteitä saavutettiin 15 ja pm-pisteitä 220,5. Luokiteltuja urheilijoita oli 13.
Kesällä järjestettiin toista kertaa urheilukoulu Tehtaan kentällä 6-14-vuotiaille tytöille ja pojille. Urheilukouluun osallistui 52 lasta.
Haka järjesti nuorten, A- ja B-poikien pm-ottelut, yhdessä Koskenpoikien kanssa kansalliset kilpailut, yhdet piirikunnalliset kilpailut, yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa 8. Valkeakosken Nuorisokisat, kolmet seuranmestaruuskisat.
Asko Peltoniemi voitti SM-kultaa A-poikien seipäässä uudella Suomen ennätyksellä. Pauli Peltoniemi oli toinen nuorten SM-kisojen 10-ottelussa. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin 17 mestaruutta, 7 toista ja 7 kolmatta sijaa. Piirin ikäkausihuipentumassa saavutettiin kaksi voittoa ja kaksi toista tilaa. Lisäksi ikäkausiviesteistä tuli yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.
Seuraottelut: Pälkäneen Lukko-Haka 171-194.

1982
Valkeakosken Haka ry. täytti 50-vuotta. Yleisurheilujaoston tavoite valioluokka ei toteutunut vielä tänäkään vuonna. Hetki jo oltiin valioluokassa, mutta tarkistuslaskenta pudotti Hakan koko maan tilastossa 51.ksi. Hämeen piirissä tuli neljäs sija. SUL:n luokittelupisteitä hakalaiset keräsivät 84, joista oli SM-pisteitä 31 ja pm-pisteitä 161.
Haka järjesti Tehtaan kentällä jo kolmannen kerran suositun yleisurheilukoulun kesällä.
Haka järjesti kansallisen 50-vuotisjuhlamaratonin (yli 200 osallistujaa), 50-vuotisjuhlakansalliset Tehtaan kentällä (jäivät viimeiseksi kansallisiksi kilpailuiksi legendaarisella Tehtaan kentällä), 19-20v pm-kisat, Haka-PäLu –seuraottelun, 9. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa, kolmet seuran mestaruuskisat ja yhdet piirikunnalliset.
Nuorten SM-kisoissa Asko Peltoniemi otti kultaa seiväshypyssä ja yhdessä Pauli Peltoniemen kanssa joukkuekultaa samassa lajissa. B-tytöissä Riitta-Liisa Paananen ja Outi Salminen saivat kuulantyönnön joukkuekisassa SM-hopeaa. Riitta-Liisa Paananen otti kuulassa henkilökohtaisen pronssin. Hakalaiset saavuttivat piirinmestaruuskisoissa 9 mestaruutta, 7 toista ja 8 kolmatta sijaa. Piirin ikäkausihuipentumassa saavutettiin 4 ensimmäistä, 3 toista ja 2 kolmatta sijaa sekä otteluissa ja viesteissä kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia.
Seuraottelut: Haka-Pälkäneen Lukko 167-193.

1983
Ensimmäiset Yleisurheilun Maailman mestaruuskilpailut pidettiin Helsingin Olympiastadionilla. Matti Laurila sai kunnian olla tuomaritehtävissä kisoissa. Haka oli Kalevan malja –pisteissä 15. koko maassa. Seuraluokittelussa saavutettiin kauan tavoittelema valioluokka, kun sijoitus koko maassa oli 39 ja Hämeessä kolmas. Seuraluokittelupisteitä kertyi yhteensä 104, SM-pisteitä 54 ja pm-pisteitä 187.
Tehtaan kentällä järjestettiin kesällä yleisurheilukoulu, jossa oli kaikkiaan 40 koululaista.
Haka järjesti seuraavat kilpailut: Kansallinen Walki-maratonin (yli 800 juoksijaa), yhdessä Koskenpoikien kanssa kansalliset Apian kentän vihkiäiskilpailut, nuorten ja A-poikien pm-ottelut, junioreiden estejuoksun ja A-tyttöjen 3000 m pm-kisat, A-ikäisten pm-kisat, piirikunnalliset kisat, 10. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Pauli Peltoniemi oli miesten 10-ottelussa SM-kisoissa toinen ja Asko Peltoniemi miesten seiväshypyssä SM-kolmonen ja voitti nuorten SM-kultaa. Nuorten seiväshypyn joukkuekisassa Asko ja Markku Peltoniemi oli SM-hopealla. Kristiina Iisakkila voitti A-tyttöjen 4,0 km maastojuoksun ja naisten 10 000 m SM-kultaa. A-poikien 300 metrin aitajuoksussa Markku Peltoniemi oli SM-hopealla. A-tyttöjen kuulantyönnön joukkuekilpailussa Riitta-Liisa Paananen ja Outi Salminen ottivat SM-hopeaa. Piirinmestaruuskilpailuissa saavutettiin 11 mestaruutta, 7 toista ja 5 kolmatta sijaa. Ikäkausiurheilijat ottivat piirinmestaruuskisoissa kolme kultaa, yhden hopean ja kolme pronssia.
Seuraottelut: Pälkäneen Lukko-Haka 207-155.

1984
Parhaista edustusurheilijoista Kristiina Iisakkila sekä Markku ja Pauli Peltoniemi olivat vammojen vuoksi lähes koko kauden poissa kilpailuista. Tämän vuoksi Haka putosi seuraluokittelussa 2. luokkaan ja oli Hämeen seuroista 18. pistemäärällä 21,4.
Kesäkuussa järjestettiin Tehtaan kentällä yleisurheilukoulu, jossa oli n. 40 koululaista.
Haka järjesti seuraavat kisat: kansallinen Walki-Maraton (Kalevan Kierroksen maraton ja pm-maraton samalla / n. 700 juoksijaa), Koskenpoikien kanssa järjestetyt kansalliset 1. Apian kesäkisat, P-20/P-18 pm-ottelut, naisten ja miesten pm-kisat, Haka-KangKi-PäLu –seuraottelu ja 11. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Tarja Leveelahti oli kolmas VetoApuKisojen T14 sarjan 100 metrillä. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin kaksi mestaruutta, 4 toista sijaa ja 3 kolmatta sijaa. Ikäkausiurheilijat toivat piirinmestaruuskisoista 10 mestaruutta, 5 toista ja 4 neljättä sijaa.
Seuraottelut: Haka-Kangasalan Kisa-Pälkäneen Lukko 234,5-260,0-263,5.

1985
Kauden alkaessa tavoitteeksi asetettiin nousu 1. luokan seuraksi. Uusista seuraluokittelumääräyksistä (Kalevan malja-pisteet) johtuen tavoitetta ei saavutettu, vaikka kokonaispistemäärä kohosi riittävään 46:een ja muutkin vaatimukset olisivat täyttyneet. Hämeen seuroista Haka kuitenkin nousi 11. sijalle. Junioriluokituksessa Haka kuului kuitenkin maamme 50 parhaan joukkoon. Luokiteltuja urheilijoita oli 11.
Kesäkuussa järjestettiin Tehtaan kentällä yleisurheilukoulu, jossa oli mukana n. 35 urheilijan alkua.
Hakan järjestämät kilpailut: SM-maraton (samalla Walki-maraton, Suomen Veteraaniurheiluliiton SM-maraton, pm-maraton / n. 300 juoksijaa), Koskenpoikien ja Luopioisten Lujan yhdessä järjestämät 2. Apian Kesäkisat, T20-16 pm-moniottelut, naisten ja miesten pm-ottelut, kahdet piirikunnalliset ja 12. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Anna Savela oli kolmas VetoApuKisojen T13 sarjan pituudessa ja korkeudessa. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin viisi mestaruutta, seitsemän toista ja kolme kolmatta sijaa. Ikäkausiurheilijat toivat pm-kisoista kolme mestaruutta, kolme hopeaa ja kaksi pronssia.
Seuraottelut: Kangasalan Kisa-Pälkäneen Lukko-Haka 247-288-216.

1986
Asko Peltoniemi osallistui yleisurheilun Euroopan mestaruuskisoihin seipäässä ollen 12.
Haka vakiinnutti asemansa 1. luokassa ja sijoittui Hämeen piirissä sijaluvulle 11. pistein 54 (lisäpistein yhteensä 63). Junioriluokittelussa olimme piirissä 12. Luokiteltuja urheilijoita oli 11.
Kesäkuussa järjestettiin Tehtaan kentällä yleisurheilukoulu, jossa oli mukana. 35 urheilijaa.
Haka järjesti vuonna 1986 seuraavat kilpailut: Veteraanien SM-maraton (samalla Walki-maraton / n. 200 juoksijaa), kansalliset 3. Apian kesäkisat yhdessä Koskenpoikien ja Luopioisten Lujan kanssa, P20-16 pm-ottelut, T20/18 pm-3000m, P20-16 pm-estejuoksut, 18-v pm-kisat, kahdet piirikunnalliset ja 13. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Asko Peltoniemi oli toinen miesten seipäässä SM-kisoissa, Tarja Leveelahti voitti T16 sarjan Suomen mestaruuden 300 metrin juoksussa. Piirinmestaruuskisoissa voitettiin 7 mestaruutta, neljä toista tilaa ja 7 kolmatta sijaa. Sisulisäurheilijat saavuttivat kolme mestaruutta, neljä toista sijaa ja kolme kolmatta sijaa.
Seuraottelut: Pälkäneen Lukko-Haka-Kangasalan Kisa 276-217-251.

1987
Haka vakiinnutti asemansa 1. luokassa ja sijoittui Hämeen piirissä sijaluvulle 9 pistein 58 (lisäpistein 67). Kalevan malja pisteitä oli 18 ja pm-pisteitä 99. Luokiteltuja urheilijoita oli 14.
Yleisurheilukoulu järjestettiin Tehtaan kentällä kesäkuussa, jossa oli 50 koululaista.
Haka järjesti kauden aikana kansallisen Walki-maratonin (alle 200 kilpailijaa), kansalliset 4. Apian kesäkisat yhdessä Koskenpoikien ja Luopioisten Lujan kanssa, naisten ja miesten pm-kisat (n. 300 osallistujaa), yhdet piirikunnalliset, seuraottelun Haka-PäLu-KangKi ja 14. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Tarja Leveelahti voitti Suomen mestaruudet T18-sarjassa niin 100 kuin 200 metrillä. Asko Peltoniemi voitti Ruotsi-Suomi maaottelun seipään. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin neljä mestaruutta, kolme hopeaa ja viisi kolmatta sijaa. Sisulisäikäiset toivat pm-kisoista kolme mestaruutta ja kaksi toista sijaa.
Seuraottelut: Haka-Pälkäneen Lukko-Kangasalan Kisa 184-257-258.

1988
Vuosi 1988 oli Hakalle voimakkaan kehityksen aikaa. Asko Peltoniemi osallistui Soulin Olympialaisten seipääseen ollen 9. Hänet valittiin myös parhaaksi hyppylajien urheilijaksi Suomessa. Tarja Leveelahti osallistui nuorten MM-kisoihin 200 metrillä sijoittuen 13. Asko Peltoniemi palkattiin 1.12. alkaen jaoston projektipäälliköksi, vastuualueenaan nuorisotyö.
Virallisessa seuraluokittelussa Haka sai 121,6 pistettä (lisäpistein 130,6) ja nousi valioluokkaan, missä viimeksi oli vuonna 1983. Sijoitus Hämeen piirissä oli 5. Alle 14-v sisulisäkilpailussa seura sai 821 pistettä sijoittuen piirissä neljännelle sijalle. Luokiteltuja urheilijoita oli 24.
Haka järjesti seuraavat kisat: viidet hallikisat, kolme piirikunnallista juoksutapahtumaa, kansalliset 5. Apian kesäkisat yhdessä Koskenpoikien ja Luopioisten Lujan kanssa, piirikunnalliset kisat, seuraottelun Haka-HlT-FoSa-TP, sisulisäviestit, 15. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa, veteraanien SM-maantiejuoksut (samalla Walki-hölkän) ja kolmet palkintokilpailut Koskenpoikien kanssa.
Asko Peltoniemi voitti SM-kultaa miesten seipäässä SE-tuloksella, Tarja Leveelahti oli naisten 200 metrillä SM-hopealla ja voitti SM-kultaa T18 –sarjassa niin 100 kuin 200 metrillä. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin 11 mestaruutta, 10 hopeaa ja 11 pronssia. Sisulisäikäiset toivat pm-kisoista 8 kultaa, kolme hopeaa ja 12 pronssia.
Seuraottelut: 10-14-v : 1. TP 242, 2. Haka 190, 3. HlT 182, 4. FoSa 81, 8-18-v : Kangasalan Kisa-Haka-Pälkäneen Lukko 276-233-212, A-sisulisäfinaali : 1. TP 475, 2. Haka 354,5, 3. HlT 296,5, 4. IkU 269, 5. NoU 258, 6. VirtU 251.

1989
Vuosi 1989 oli yleisurheilujaostolla vilkkaan toiminnan aikaa. Nuorisoon tehdyt panostukset alkoivat tuottaa tuloksia ja Haka valittiin kovassa seurassa vuoden nuorisotoimintaseuraksi Hämeessä. Asko Peltoniemi työskenteli osapäivätoimisena jaoston projektipäällikkönä. Jaosto järjesti laivalla kehittämisseminaarin, johon osallistui 44 henkilöä. Kuluneena vuonna nimettiin ensimmäisen kerran virallisesti erillinen nuorisotoimikunta.
Virallisessa seuraluokittelussa Haka sai 99 pistettä ja sijoittui piirissä kuudenneksi. Haka sijoittui 1. luokan seuraksi. Piirin seurojen nuorisotoimintaa mittaavassa Sisulisäkilvassa Haka sijoittui kolmannelle sijalle saavuttaen 998,5 pistettä. Luokiteltuja urheilijoita oli 41.
Haka järjesti kuudet hallikilpailut, kansallisen Walki-maratonin, kolme piirikunnallista juoksutapahtumaa, kansalliset 6. Apian kesäkisat yhdessä Koskenpoikien ja Luopioisten Lujan kanssa, kahdet piirikunnalliset, 11-12-v pm-ottelut, SVUL:n Lounaisen alueen aluehuipentuma 11-12-v, kahdet mestaruuskisat, kolmet jäsentenväliset kisat, kahdet palkintokisat Koskenpoikien kanssa ja 16. Valkeakosken Nuorisokisat yhdessä Koskenpoikien ja Valkeakosken Sanomien kanssa.
Tarja Leveelahti oli toinen T20 –sarjan 100 metrin SM-kisoissa ja kolmas naisten SM-kisoissa niin 100 metrillä kuin 200 metrillä. Piirinmestaruuskisoissa saavutettiin 12 mestaruutta, yhden hopean ja 11 pronssia. Sisulisäikäiset saivat pm-kisoistaan 11 kultaa, 6 hopeaa ja 16 pronssia.
Seuraottelut: 9-14-v: 1. TP 324,5, 2. Haka 226, 3. HlT 149, 4. FoSa 146,5, 8-18-v Pälkäneen Lukko-Haka-Kangasalan Kisa 187-268-260.