Jaa

Seeti Saloselle MM viestikultaa - pettyi MM-kisojen nelossijaan

29.3.2022

Kultamitalisti Seeti Salonen kotiutui 20-vuotiaiden hiihtosuunnistuksen MM-kisoista pettynein mielin. Keminmaassa maaliskuun puolessa välissä käydyissä kisoissa Salonen hiihti viestikultaa yhdessä Wille Laitamäen ja Niklas Ekströmin kanssa, mutta henkilökohtaisessa kisassa Salonen ylsi “vain”neljänneksi.

- Henkilökohtainen mitalikin piti ottaa, mutta se jäi keskimatkan kisassa neljän sekunnin päähän. Siitä jäi paljonkin hampaankoloon.

Keskimatkan kisa on Salosen omien sanojen mukaan hänelle matkoista paras. Keminmaan rata oli kuin hänelle tehty: paljon pientä uraa ja paljon haastavaa suunnistusta.

- Kilpailu lähti hyvin käyntiin, mutta kakkosrastille tein pienen, 15 sekunnin virheen. Sain kärjen kelattua kiinni, mutta se ei riittänyt.

Viestissä kolmikon ainoa tavoite oli kultamitali. 

- Suunniteltiin juoksujärjestys varman päälle. Minä hiihdin kakkososuuden: Jos aloittaja tulisi kärjen perässä pääsisin kelaamaan sen kiinni. Tai jos hän tulisi kärjessä, niin pääsen karkuun. Ankkurina hiihti kisojen kolminkertainen maailmanmestari, joten meillä kahdella oli turvallinen olo. Emme tehneet yhtään suunnistusvirhettä, mutta ei voitettu puolellakaan minuutilla. Kilpailu oli tasainen.

Salonen hiihti Keminmaassa myös sprintin ja pitkän matkan. Sprintissä Valkeakosken Hakan hiihtäjän sijoitus oli seitsemäs, mitali jäi 14 sekunnin päähän.

- Hyvä kilpailu sekin oli, mutta mitali meni omaan virheeseen. Pitkällä matkalla tuli kolari ja jouduin keskeyttämään. 

Kulunut hiihtosuunnistuskausi oli Saloselle viimeinen “junnuvuosi”. Tulevan kesän hän suunnistaa vielä junioreissa. Suunnistuskausi lähtee rytinällä käyntiin toukokuussa, jolloin Jyväskylässä käydään SM-sprinttikisat.

- Siellä on kauden päätavoitteet, samoin Jukolassa. Heinäkuussa alkaakin Parolassa armeija, ja siellä menee vuosi, Salonen kertoo.