Hakan historiaa

Seuramme on perustettu 9.10.1932. Valkeakosken Haka on yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä urheiluseuroista koko Suomessa. Se on alkuajoistaan lähtien antanut osallistumismahdollisuuden kaikille urheiluhenkisille valkeakoskelaisille riippumatta työpaikasta, muista harrastuksista tai poliittisesta kannasta.

Hakasta Valkeakoski tunnetaan 

Valioluokan seurana Haka tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden monipuoliseen liikunnan harrastamiseen sekä harraste- että kilpailumielessä. Seurassa toimitaan innolla lasten ja nuorten terveiden harrastusten hyväksi ja pyritään edistämään myös työikäisten ja ikäihmisten liikuntaa.

Haka ry:ssä on kuusi lajijaostoa: hiihto, koripallo, luistelu, nyrkkeily, suunnistus, yleisurheilu.

Kunniapuheenjohtajamme on vuodesta 1992 lähtien ollut Pekka Lehmusvirta. Seuramme elossa olevat kunniajäsenet ovat Olli Parola, Antero Kekkonen sekä Jouko Lindberg.

Seuramme on jakanut vuodesta 1958 lähtien merkittävimpänä huomioinosoituksena vuosittain Villen Plaketin ansioituneelle hakalaiselle tunnustukseksi pitkäaikaisesta uhrautuvasta työstä seuran hyväksi. Vuosittain palkitaan vuoden Nuori Urheilija, joka on menestynyt niin urheilussa kuin koulussakin.

Hakaperhe

Hakaperheeseen kuuluivat vuoteen 2019 asti Haka ry lajijaostoineen sekä vuodesta 1960 omaksi yhdistykseksi rekisteröitynyt Haka Gym ry. (ent. Hakan Naisvoimistelijat ry.), vuodesta 1991 myös omaksi yhdistykseksi rekisteröitynyt FC Haka ry sekä uutena itsenäisenä yhdistyksenä FC Haka Juniorit ry vuodesta 2008. 2019 jälkeen Haka Gym ry ja Valkeakosken Koskenpoikien voimistelujasto perustivat yhteisen  seuran Valkeakosken Voimistelijat ry:n (VaVo).

Hakaa on vuosikymmenten aikana kehitetty ennakkoluulottomasti yleisseurasta kohti erikoisseurojen yhteenliittymää - Hakaperhettä. Haka tunnetaan, sitä arvostetaan ja se luo myönteistä kuvaa kotikaupungistaan Valkeakoskesta.

Hakalaisia Olympiaurheilijoita

 - Veikko Hakulinen (hiihto)
 - Taisto R. Laitinen ja Asko Peltoniemi (seiväshyppy)
 - Iris Sihvonen ja Toivo Salonen (luistelu)
 - Jouko Lindberg (nyrkkeily)
 - Sami Pietilä ja Jouko Grip (hiihto)
 - Pirkko Länsivuori ja Sylvi Keskinen (yleisurheilu)   
 - Esko Malm, Juuso Helin ja Teuvo Vilen (jalkapallo)