HakaSki nuoret ja juniorit

Hakan juniorihiihdossa panostetaan monipuolisuuteen ja urheilijan polkuun.

Hakan junioreiden ja nuorten hiihtoharjoittelun tavoitteena on luoda nuorille hiihtäjille edellytykset jatkaa hiihdon harjoittelua ja kilpailemista mahdollisimman pitkälle, mahdollisesti aina aikuisikään asti. Tässä työssä ryhmäläisten huoltajilla ja ryhmän tukijoilla on oma merkittävä roolinsa. Juniori-ikäisten urheilijoiden harjoittelussa kiinnitetään erityistä huomiota harjoittelun monipuolisuuteen ja mahdollistetaan myös muiden lajien aktiivinen harrastaminen.

Toiminnan perustyö tehdään jo Hakan Pantterit hiihtokoulussa. Mikäli intoa ja taitoa riittää on perustaitojen oppimisen jälkeen mahdollista päästä mukaan Haka Ski Junioreiden toimintaan. Haka Porukassa harjoittelun lisäksi tavoitteena on hyvän fiiliksen ja yhteishengen luominen. Haka Ski Juniorit ja Haka Ski Nuoret ryhmän valmennuksesta vastaavat kokeneet ja osaavat valmentajat. Heidän opeillaan harjoittelusta on rakennettu monipuolinen kokonaisuus, jossa huomioidaan sekä fyysiset, että tekniset osa-alueet. Harjoituksissa edetään siis erilaisilla vauhdeilla tekniset taidot huomioiden.

Hiihto on laji, jossa välineillä on suuri merkitys harrastuksen mielekkyyteen. Haka Ski Junioreissa panostetaan välinehuoltoon siten, että sekä harjoitukset että kilpailut voidaan suorittaa luistavin ja pitävin suksin. Ammattitaitoista voitelutietoa ja myös apua on jaossa tarpeen vaatiessa niin treeneissä kuin kilpailupaikallakin.

Ryhmän hiihtäjien menestys kilpailuissa on ollut korkealla tasolla. Tavoitteena on säilyttää tuo taso ja olla jatkossakin piirin paras junioriseura. Kilpailullista menestystäkin tärkeämpi tavoite on säilyttää urheilun ilo korkealla tasolla. Iloisuus motivoi ja antaa puhtia harjoitteluun vielä vuosiksi eteenpäin. Kilpailukausi huipentuu perinteisesti yhteiseen lumien sulamisen jälkeen järjestettävään aktiivisten ja menestyneiden hiihtäjien palkitsemistilaisuuteen.