Valkeakoski-hiihdot/ Nuorten SM 2022 esikisat, 14.2.2021

7.2.2021

TARTUNTATAUTIEN TORJUNTASUUNNITELMA Kansallisethiihdot, Valkeakoski, 14.2.2021

Kilpailussa on tarjolla kaikki ikäsarjat, alkaen 8 vuotiaista.Kilpailu on normaali väliaikalähtökisa, jossa kilpailijat lähtevät liikkeelle30 sekunnin välein. Pidemmillä matkoilla hiihdetään useampi kierros samaa latua, mutta ei millään matkalla enempää kuin kolme kierrosta.

Aikataulu:Kilpailu toteutetaan kilpailuryhmissä. Näin voidaan varmistaa, että kilpailualueen ympäristössä on mahdollisimman vähän väkeä kerrallaan. Kilpailut alkavat klo. 10.00 ja kilpailijat jaetaan ryhmiin kilpailtavien matkojen sekä kilpailijoiden / sarja mukaan. Lähtöryhmien välissä on aina tauko jolloin alue saadaan tyhjäksi.

Lähtöryhmät päivitetään kilpailun nettisivulle kun ilmoittautuminen ja sen mukainen arvonta on saatu suoritetuksi.

Kilpailukeskus Korkeakankaanhuoltorakennuksen yhteydessä pidetään tarkoituksellisesti laajana ja avoimena, niin että kilpailijoiden ja huoltajien on mahdollista säilyttää etäisyys muihin kilpailijoihin. Kilpailijoiden paikoitus ohjataan useammalle kilpailukeskuksesta muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalle paikoitusalueelle, joissa on mahdollisuus pysäköidä riittävän väljästi.

Kilpailukeskus. Kilpailijoiden ja huoltajien on pidettävä kasvomaskia koko kilpailualueella olonsa ajan, pois lukien kilpailijoiden kilpailusuoritus sekä verryttely.

Kilpailijoiden numeroiden nouto. Kilpailuun osallistuvat vain ennakkoon ilmoittautuneet kilpailijat. Jälki –ilmoittautumisia ei oteta vastaan.Kilpailukansliaa ei ole. Kilpailijat huoltajineen noutavat numerot itse kilpailukeskuksessa ulkona sijaitsevasta noutopisteestä, johon numerot on laitettu valmiiksi tarjolleaina kullekin lähtöryhmälle. Mahdollinen jonotus tapahtuu jonotuskarsinassa, johon on merkitty turvavälit. Numeroiden noutopisteessä on tarjolla kasvomaskeja ja sitä ennen käsidesipiste.

Suksitestaus ja rataan tutustuminen. Kilpailualueen ulkopuolella on avoimia kuntohiihtolatuja, joilla on mahdollista testata suksia ja voiteluita. Kilpailu käydään vapaalla hiihtotavalla, jolloin voidetestauksen tarve on vähäinen. Myös mahdollinen verryttelyhiihto ohjataan tehtäväksi kilpailukeskuksen ulkopuolella normaaleilla kuntoreiteillä. Kilparataan tutustutaan omatoimisesti, mutta jokainen kilpailuryhmävain ennen omaa kilpailuryhmää olevassa aikaikkunassa.

Pukutilat. Kilpailukeskuksen pukutilat pidetään kilpailun ajan suljettuina. WC-tilat ovat auki, ja niiden käyttöä valvotaan ruuhkautumisen estämiseksi (= toimitsija ovella huolehtii että WC-tilat eivät täyty liikaa, ja jonotuksessa säilyy turvavälit). Kilpailijoiden vaatteiden vaihto ohjeistetaan tarvittaessa tapahtumaan parkkipaikoilla olevissa omissa autoissa.

Kilpailun kulku. Kilpailijat siirtyvät kilpailuaikataulun mukaiseen suoritusvuoroonsa jonotuskaistan läpi. Jonotuskaistalle mahtuu vain yksi hiihtäjä rinnakkain. Toimitsijat ohjaavat turvavälin päästä jonotusta. Kilpailun maali on erillään lähdöstä, ja maalista siirrytään pois käyttäen erillistä poistumisreittiä. Kilpailijat jättävät numeroliivit maalin jälkeen keräyslaatikkoon ja ottavat itselleen uuden maskin (toimitsija turvavälin päässä opastamassa ja muistuttamassa) Kilpailijoita avustavien huoltajien on koko ajan käytettävä maskia ja säilytettävä turvavälit keskenään. Kilpailukeskus huoltorakennuksen yhteydessä pidetään tarkoituksellisesti laajana ja avoimena, niin että kilpailija--huoltaja -parien on mahdollista säilyttää etäisyys muihin kilpailijoihin.

Muut toiminnot. Kilpailupaikalla kahviomyynti joka tapahtuu ulkotiloissa, myyntihenkilökunta valvoo ostajien etäisyyksiä.Tapahtumassa ei ole palkintojenjakoa, jonka vuoksi kilpailuun ilmoittaumismaksua on alennettu.Alueella myös yksityinen kahvilan pitäjä, joka ei ole aivan kilpailukeskuksen vieressä.

Tiedottaminen kilpailijoille ja huoltajille. Kilpailijoiden ja huoltajien ohjeet löytyvät kilpailun nettisivuilta. Tartuntatautien torjuntaohjeet lisätään heti kilpailuinfo-sivun alkuun niin että ne varmasti tavoittavat kaikki lukijat. Kilpailijoiden toimintaohjeista muistutetaan kilpailupaikalla kuulutuksin ja opastavien toimitsijoiden neuvoin. Käsidesin ja kasvomaskien jakelupisteet ovat esillä selkeästi ja opastettu kylteillä.

Pirkanmaan ulkopuolelta tulevat kilpailijat ja huoltajat. Kilpailu on määritelty kansalliseksi, jolloin osallistumisoikeus on Hiihtoliitonseurojen jäsenillä. Kilpailun järjestäjällä ei valitettavasti ole tietoa kilpailuun ilmoittautuvien urheilijoiden asuinpaikasta, ainoastaan heidän edustamansa seuran kotipaikasta. Nuorten kilpailijoiden mukana tulevien huoltajien asuinpaikasta ei myöskään ole tietoa. Korostamme kilpailuohjeessa vahvasti voimassa olevien alueellisten matkustussuositusten noudattamista. Ohjeistamme myös, että huoltajien määrä minimoidaan, ja huoltajia mukanaainoastaan kaikkein nuorimpien sarjojenhiihtäjien avuksi. Kilpailut on tarkoitus järjestää ohjelman mukaisesti. Haluamme kuitenkin huomauttaa voimassaolevista suosituksista matkustamiseen liittyen.16-sarjalaisia ja nuorempia koskettavat matkustusrajoituksia koskevat suositukset. Käytännössä näihin sarjoihin voi suosituksia noudattaen osallistua ja matkustaa vain Pirkanmaansairaanhoitopiirin alueelta. Kuitenkin, kyseessä on viranomaistenkin taholta vain suositus ja sen myötä katsomme, että kilpailunjärjestäjinä emme voi rajata osallistumisoikeutta esimerkiksi seuran perusteella. Lähtölistaa lukiessa ei myöskään pidä tehdä johtopäätöksiä suositusten rikkomisesta. Jotain muuta seuraa kuin Pirkanmaansairaanhoitopiirin alueella toimivaa seuraa edustava voi hyvin olla jo alueella, tai asua alueella ja näin osallistua kilpailuun suosituksia rikkomatta. Järjestäjän toimesta osallistumiset siis otetaan vastaan, mutta toivomme kaikkien kunnioittavan ja huomioivan liikkumista koskevat suositukset.18 sarjasta ylöspäin, huippu-urheiluksi ja SM-tason kilpailuksi tulkittavaa toimintaa matkustusrajoitukset eivät koske.Järjestäjä pidättääoikeuden rajata osallistujamääriä sarjakohtaisesti, jos osallistujien kokonaismäärä nousee liian suureksi koronavarotoimia ja yleisesti aikataulua ajatellen.

Valkeakoskella 6.2.2021 Ahti Vuorinen

Kilpailun johtaja