Kauden päätöstilaisuus

27.4.2019

Hakan hiihtokauden päättäjäiset 22.4. Teatteriravintolassa

Paikalla runsaat 80 osanottajaa, juontajana Karri Kekkonen. Avajaissanat piti puheenjohtaja Markku Kytäjä. Kytäjä totesi puheessaan Hakan saavuttaneen 14 nuorten ja Hopeasomman SM-mitalia, joista tytöille 11 ja pojille 3. Hopeasomman pisteissä jäätiin nyt kolmen voittokerran jälkeen kolmanneksi, mikä osaltaan johtui siitä, että lähes puolet viimevuotisista hopeasompalaisista nousi 18-vuotiaitten sarjaan. Kytäjä totesi lisäksi, että Pantterit-hiihtokouluhankkeen menestys oli osanotoltaan erinomainen ja kiitti tästä onnistumisesta Pia ja Pertsa Kekkosta sekä erinomaisia ohjaajia.

SM- ja viestikisoista jaettiin seuraaville Hakan stipendit: Fanni Kukonlehto, Sonja Leinamo, Nea Kytäjä, Nora Kytäjä ja Saara Mattila. Poikien puolelta stipendin saajia olivat Verneri Tanninen ja Elmeri Helander.

Tukirenkaan stipendit jakoivat Markku Tunturi ja Kirsti Kalinen, saajina olivat Hilda Kukonlehto, Vilma Kanerva, Joni Rauhansalo ja Iiro Uusitalo.

Vuoden toimijat -stipendit saivat Pia Kekkonen ja Pentti Mahlio sekä Pantteriohjaajat Johanna Rautakorpi ja Jani Leveelahti.

Edelleen jaettiin Hopeasompa -tyttö ja -poika -palkinnot. Tyttö -palkinnolla muistettiin Nora Kytäjää ja pojan sai Rauli Aho.

Vuoden emäntä -palkinnon nappasi Anna-Maija Aho ja pitkäaikaisen emännän tittelin Päivi Markoff-Takala. Emännät palkittiin kukkasin ja Sauna Bar´n lounain.

Lisäksi Seppo Ollikka ja Jaakko Mäkinen palkitsivat SM-viesteihin menestyksellä osallistuneet pojat ja tytöt. Rexin sauvat saivat: Niilo ja Elmeri Syrjälä, Thomas ja Benjamin Saarela, Juho Veikkolainen, Oskari Aumo, Oskari Tanninen, Anni Virta, Aino Vuorinen, Sonja Lahtinen ja Eerika Pyykkö.

Erikoispalkinnolla palkittiin lisäksi vielä tytöt Annukka Linnainmaa, Saana Kuusinen ja Elisabet Kujanpää.

Vielä muistettiin myös Pantteriryhmää, jonka palkinnot jakoivat Joona Puheloinen, Johanna Rautakorpi ja Jani Leveelahti. Hiihtokoulu kokoontui talven aikana yhteensä 22 kertaa. 21 kertaa olivat paikalla innokkaimmat Jani Leveelahti ja Anni Rautakorpi. Muita palkintoja jaettiin seuraavasti: Esimerkilliset koululaiset Viona Vainikka ja Onni Kinnunen. Kovat kilpailijat Joakim Mustanoja ja Veli Kinnunen. Koulun tsempparit Manta Suopelto ja Elmo Joki. Kovat harjoittelijat Arttu Edgren ja Akseli Rautakorpi. Sisukkain koululainen Ato Mattila, jolta kesken talvikauden katkesi jalka, mutta pääsi palaamaan viimeiseen kilpailuun. Tekslund Oy / Puheloinen lahjoitti Panttereille jaetut palkinnot.

Parturi-kampaamo Paakin palkinnoilla muistettiin Eija Päiväniemeä, Saara Mattilaa, Fanni Kukonlehtoa ja Nora Kytäjää.

Yllätyspalkinnon sai vuoden yllättäjäksi nimetty Turkka Nieminen, joka 16-vuotiaana hiihti Lapponia-hiihdon, 50 kilometriä, sijaluvulle 29. ja hävisi voittajalle Iivo Niskaselle vain 21 minuuttia. Osanottajia kisassa oli yli kaksisataa.

Tilaisuudessa nautittiin HakaFoodin tarjoamat maistuvat kakkukahvit ja virvokkeet. Herkulliset suolaiset piiraat tarjosi 3A Consulting/ Mauri Takala. Viihdykettä tarjosi muun muassa Karri Kekkosen järjestämä monipuolinen tietokilpailu, jonka voittajaksi selviytyi Pantterien Viola Viinikan ryhmä. Apuna ryhmänjohtajalla olivat Violan äiti sekä Jussi Peuramäki ja Timo Suurnäkki.