Toimintamme

Haka suunnistaa

 

Suunnistusseurana Valkeakosken Haka on vireä ja elinvoimainen tarjoten tasokasta toimintaa kaikenikäisille ja tasoisille suunnistajille Valkeakoskella ja lähiseudulla. Panostamme erityisesti lapsiin ja nuoriin sekä harrastesuunnistukseen. Jaostossamme on noin 150 jäsentä ja lähes 100 lisenssisuunnistajaa.

Suunnistus on hyvin erityislaatuinen urheilulaji, siinä lapset, huiput ja veteraanit kilpailevat useimmiten samoissa tapahtumissa. Tavoitteet jokainen asettaa itse itselleen ja monille suunnistuskilpailut ovatkin enimmäkseen itsensä haastamista ja mitä parhainta kuntoliikuntaa.  

Hakan suunnistusjaoston toiminnasta saat parhaiten tietoa näiltä nettisivuilta ja facebookistamme. Liittymällä Hakan jäseneksi pääset mukaan sähköpostijakelulistallemme ja pääset intranettiimme sekä tietysti voit osallistua kaikkeen toimintaamme!

LIITY JÄSENEKSI >>>

 

Lasten suunnistuskoulusta nuorten urheiluun

Hippo-suunnistuskoulumme tarjoaa joka vuosi mahdollisuuden perehtyä matalalla kynnyksellä suunnistukseen ja luonnossa liikkumiseen. Suunnistuskoulun kautta on helppo lähteä myös kilpailemaan suunnistuksessa omien mieltymysten mukaan. Suunnistuskoulussa on kolme eri tasoryhmää ja osallistujia vuosittain noin 50.

Haka on myös kartoittanut Valkeakoskelaisille kouluille pihakarttoja ja myös aivan Valkeakosken keskustan tuntumassa on useita suunnistuksen opetteluun soveltuvia lähiliikuntapaikkojamme. 

Haka tukee aktiivisesti nuorten kilpailemista ja kehittymistä urheilijoiksi. Valmennustoimintamme sisältää niin henkilökohtaisen valmentajan tuen kuin jaoston oman leirityksen ja harjoitustoiminnan. Taloudellisestikin haluamme tukea erityisesti nuorten menestyvien urheilijoimme matkaa urheilijan polulla.

NUORISO >>>

 

Harrastesuunnistus

Haka järjestää vuosittain iltarastit huhtikuusta syyskuuhun Valkeakoskella ja lähikunnissa. Suunnistussuorituksia kertyy vuosittain yli 1500 ja osanottajamäärä kasvaa vuosittain. Iltarasteilla jokaisen on mahdollisuus tulla tutustumaan suunnistukseen helposti. Tarjolla on eri tasoiset ja pituiset suunnistusradat ajantasaisilla suunnistuskartoilla. Lisäksi ohjaajamme auttavat ja opastavat alkuun. 

Aikuisten suunnistuskoulu järjestetään keväisin. Suunnistuskoulussa tutustutaan lajin perustaitoihin ja kannustetaan mukaan suunnistuksen pariin. Suunnistus on oivallinen kunto- ja terveysliikuntamuoto kaiken ikäisille aikuisille.

Harrastesuunnistus on mahdollista myös kiintorastikartoillamme, jotka julkaistaan uudistetussa muodossaan keväällä 2018

HARRASTE >>>

 

Järjestämme kilpailuja

Haka tunnetaan valtakunnallisesti hyvin järjestetyistä suunnistus- ja hiihtosuunnistuskilpailuistaan. 

Tunnetuksi ovat tulleet sekä Hakan kansalliset suunnistuskilpailut ja VS-Junnusuunnistukset, jotka olemme järjestäneet vuosittain. 

Kilpailuiden järjestäminen onnistuu, koska joukossamme on aktiiviset kartoittajat, ratamestarit, makkaranpaistajat ja muut toimitsijat.