Koulusuunnistus

 

Haka tukee Valkeakosken kouluja suunnistuksen opetuksessa

 

Suunnistusliiton kouluhanke ”Koulu kartalla – suunnistaen lisää liikettä koulupäivään” on käynnistynyt ja Valkeakosken Hakan suunnistusjaosto on siinä mukana pilottiseurana. Haluamme tukea opettajia suunnistuksen opetuksessa ja toisaalta innostaa lapsia suunnistusharrastuksen pariin. Olemme myös aktiivisesti mukana Valkeakosken kaupungin Liikkuva Koulu -hankkeessa. Näemme molemmissa valtavasti mahdollisuuksia.

 

1. Mitä me voimme tarjota koululle

Kartan - lähes jokaisen Valkeakoskelaiskoulun pihasta tai lähimaastosta on tarjolla suunnistuskartta. Päivitääme karttoja jatkuvasti. Kartan saa meiltä pdf-tiedostona ja sen voi tulostaa koulun tulostimella.

Valmiin harjoituksen - suunnittelemme myös koulun kartalle harjoituksen. Se voi helpottaa perehtymistä suunnistuksen opetukseen.

Emit paketin - viimeistään tämä tuo suunnistukseen täysin uudenlaisen näkökulman ja innostaa lapset todellakin suunnistamaan juosten käyttäen samaa tekniikkaa kuin oikeassa suunnistuksessa käytetään. Tämä on hankittu yhdessä kaupungin kanssa Liikkuva Koulu -hankkeessa.

Ohjausapua - ainakin aluksi voimme tulla myös opettajan avuksi valmiin harjoituksen ja emit-paketin kanssa.

 

2. Mitä Suunnistusliitto tarjoaa kouluille

Ole Kartalla - koulusuunnistussivut  materiaali suunnistuksen opetukseen ja vinkkejä opettajalle. Käy heti katsomassa ja tutustumassa. Materiaali päivitetään syksyn aikana.

 

3. Miten pitää toimia

Ole rohkeasti yhteydessä! 

Jos tarvitset vain karttaa tai ohjausta, lähetä sähköpostia haka.suunnistus@gmail.com

Jos haluat lainaan Emit-paketin, lähetä sähköposti pauliina.rauhamaki@valkeakoski.fi (Liikkuva Koulu -hankevastaava).

 

Seuraa nätä sivuja. Päivitämme tänne lisää materiaalia syksyn aikana.