Kuulumisia

SUOMEN PARAS HOPEASOMPA SEURA

Henkilökohtaisten matkojen palkitut urheilijat
Fanny ja Saara kaksoisvoittoon
N14 viestijoukkue - Saana Kuusinen, Saara Mattila, Nora Kytäjä
N16 viestijoukkue - Sonja Leinamo, Aino Vuorinen, Nea Kytäjä
M16 viestijoukkue - Iiro Uusitalo, Oskari Tanninen, Niilo Syrjälä
viestihiihtäjät

 

 

 

Kosken leiripäivä 14.8.16

 

Hevonlinnan ulkoilualueella kokoonnuttiin sateessa vaatteita ja varusteita autoista kerättiin.

Alkuun Maijan johdolla pallotellen verryteltiin, sitten Mellilän lenkin kautta näkötorniin kiivettiin.

Kirkontorneja ja portaita sateessa laskettiin lopuksi spurtteja ylämäkeen vedettiin. 

 

Kosken metsästysmajalla ruokailtiin

Harjutarhojen tomaatteja maisteltiin.

Anu ja Satu meille ruoat oli laittaneet, kovan ukkosen paikalle tilanneet. 

 

Aurinko paistoi minuutin tai kaksi

kun Frisbee golfia pelattiin muutama rasti. Maija ja Satu hävisi heittoja  yhden tai korkeintaan kaksi! 

 

 

Lopuksi sauvarinteessä tytöt ja Niilo hikoili, Hemmo kellokallena heitä kannusti.

Tytöt sykkeiden laskemista alhaalla odotti.

Oli uudet hienot pitkät portaat hiekkakuoppaan tehty, niitä ei sateessa koittaa uskallettu. 

 

Kotimatkalle välipalan jälkeen lähdettiin, kuivat vaatteet Metsästysmajalla päälle puettiin, savustettua peuraakin maisteltiin.

Oli päivän aikana satanut 40 milliä,

ei käytetty tällä kerralla grilliä. 

 

T. Maija

 

Ylläksen leiri 28.7.-6.8.2016

 

Elokuun alku tarjosi monille hakalaisille leirejä ja urheilutapahtumia eri puolilla maata ja jopa ulkomailla. Seitsemän junnua otti ohjelmaansa seuran oman Ylläksen leirin, jonka aikana Ylläksen alue tuli tutuksi hieman laajemminkin.

Leiri alkoi HS-ikäisten (alle 16v) yhdistelmäkilpailulla (juoksu 4km+RH 4km) , jotka järjestettiin aikuisten rullahiihdon SM-kilpailujen alla. Rankka kisa toimi hyvänä harjoituksena, josta tytöt Aino ja Kerttu poimivat sijat 6. ja 12. ja pojissa Iiro oli 10. ja Oskari 13. Juniorit saavat jatkaa vielä kaksi kesää tässä sarjassa, joten omia ennätyksiä on vielä aikaa parantaa jatkossa.

Viikon ensimmäinen pitkä vaellus tehtiin Rauhalan kylästä Pallakselle Lommoltunturin ja Pallaskeron jylhissä maisemissa. Ajatuksena oli tehdä leiriviikolla määrää eri lajeja hyödyntäen ja seuraavana päivänä maastokengät vaihtuivatkin kajakkeihin. Kesänkijoen mutkat pakottivat kaikkia miettimään kajakkien hallintaa ja kapealla joella pojat keksivät myös, että kaverin kiilaaminen rantaheinikkoon on hauskaa puuhaa. Tyttöjen kajakit kolisivat keskenään Kesänkijärvellä, jota ihmeteltiin koska järvellä on leveyttä useita satoja metrejä….

Erilaista haastetta tarjosi Kittilän Pahkavuoman suovaellus. Tosin eräät tahot arvioivat suoksi kutsuttua aluetta umpeen kasvaneeksi järveksi…lieneekö sateisen kesän peruja. Treenejä jatkettiin maastopyörillä, joilla tutustuttiin mm. Pakasaivon rotkojärveen. Koko viikon kruunasi loistavassa säässä tehty maastopyöräretki  Pöyrisjärven erämaa-alueelle. Pienet tekniset haasteet pyörien kanssa värittivät reissua, mutta varmasti kaikille mieliin painuivat Pöyrisjärven upeat hiekkarannat.

Edellisen leirin tapaan ohjelmassa oli myös taito- ja nopeusharjoittelua rullilla, ja lisäksi hyödynnettiin Ylläksen tarjoamia pitkiä hiihtonousuja. Edellisen leirin tapaan keittiö venyi päivä toisensa jälkeen mitä maukkaimpiin suorituksiin, saatiin maistella karski-Balkania monessa muodossa ja löytyipä lautaselta poronkäristystäkin. Huoltojoukkueelle iso kiitos!

Jälleen kerran junnujen asenne leirillä oli rautaa. Pienen palauttelun jälkeen tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn treenejä ja samalla voimme toivottaa kaikille Hakan junioreille mukavaa alkavaa kouluvuotta!!

 

t:paikallisopas

 

 

Leiriviikonloppu Paimiossa 9.-10.7.2016
 

 

Tapahtumia piisaa...

Viime viikonloppuna oli vuorossa välivuoden jälkeen jo perinteiseksi muodostunut Paimion leiriviikonloppu. Leirin keskuspaikkana toimi tarkoitukseen mainiosti sopiva Paimion Rastin Rastitupa. Sivusta seuraajalle tämä oli muuten eka kerta kyseistä herkkua.

Leirin aloitus tapahtui Tammelassa Torronsuolla mainiossa säässä. Torrolla keli oli sateiden jäljiltä pehmeä ja vetinen. Keli sopi siis parhaiten hankisääskille, eikä niinkään massakauteen vahvasti satsaneelle La Sgambedaan tähtäävälle riuskalle huoltotiimillemme. Pari hikistä tuntia suolla tuntuu jäsenissä, mutta asenne oli kohdallaan ja telkeminen sen mukaista.

Suon jälkeen siirryttiin Paimioon ja iltapäivällä vuorossa oli leirin eka rullatreeni Paimion ajoharjoitteluradalla. Paikka sopii loistavasti tähänkin käyttötarkoitukseen. Suljetttu alue, hyvä asfaltti ja tilaa riittävästi isolle porukalle. Iso kiitos Paimion radasta vastaaville, kun pääsimme vieraaksenne! Eka treeni vedettiin vapaalla tekniikoihin ja suksien hallintaan keskittyen.

Illalla päivän kolmas treeni tapahtuikin rastituvalla. Pelailua, koordinaatioita ja melko tiukan oloinen kuntopiiri kruunasivat päivän treenien osalta. Saunan ja iltapalan jälkeen olikin rankan päivän päätteeksi mukava hakeutua pitkäkseen ja vähän palautella toista päivää varten.

Toinen päivä aloitettiin ajoharjoitteluradalla pertsan rullilla. Teema oli sama kuin vapaallakin eli tekniikkaa ja välineiden hallintaa painottava. Pertsalla välineiden hallinta on vaikeampaa kuin vapaalla ja muutama kosketus asfaltin pintaan tapahtui. Niistä selvittiin kuitenkin pintavaurioilla ja asfaltti-ihottuman hoidolla.

Sunnuntain toinen harjoitus oli karttavaellus Luontopolun maastossa. Hienot avokalliomäet ja aurinkoinen sää hellivät vaeltajia. Rastipisteiden lisäksi satuttiin osumaan myös ampiaisten maapesään, joka sai porukan leviäämään pusikkoon melko liukkaasti. Huono-onnisimmat eivät ripeästä liikehdinnästä huolimatta ehtineet parven alta pois ja seurauksena oli ilkeän näköisiä paukamia ja turvotusta osumakohdissa. Onneksi kukaan pistoksien uhreista ei kuitenkaan ollut allerginen ja näin selvittiin pelkällä kivistyksellä onnellisesti reitin loppuun asti.

Viikonlopun aikana ohjattua treeniä leirillä tuli liki 10 tuntia. Tuosta määrästä huolimatta sai jalkapallo pihalla kyytiä jokaisen treenin ja ruokailun välillä. Ei voi kuin ihmetellä tuota käsittämätöntä energian määrää joka nuorista pursuaa.

Leirin huoltopuoli oli myös kympin arvoista. Ruoka oli hyvää ja jälkiruokakakut kuivakakkuosaston mieleen. Jos tuosta haluaa parantaa on valmiiksi tehdyt voileivät leikattava coctailpaloiksi.

Kiitokset vielä kerran kaikille osallistujille! Jaksakaahan nuoret treenailla, hyvältä näyttää......

 

 

-Sivusta seuraaja

 

 

Ylläksen leiri 23.-30.6.
 

Lappiin juhannukseksi ja varma sääskitakuu! Kesäkuun lopussa 13 Hakan junioria vietti Ylläksellä viikon perusharjoittelun merkeissä luoden pohjaa tuleviin koitoksiin. Leiri alkoi 23.6. iltakävelynä Ylläksen huipulle ja tiedossa oli, että korkeusmetrejä leirillä riittäisi jatkossakin.

Viikon ensimmäinen pitkä vaellus tehtiin Ylläksen Keskisen laen ja Kesänkitunturin maisemissa. Matkaseurueeseen liittyi Hakan pohjoisen osaston valmennustiimiin kuuluva Ville Kinnunen, jolla itsellään on hyvä kansallisen tason ura ja valmennustaustaa useista ryhmistä. Tarvittaessa Ville voi jatkossakin osallistua Hakan Lapin leireille, kun aikataulut vain sopivat. Vaelluksella ensimmäinen tiukka rinne oli Pirun kurun nousu ja reissulla päästiin vielä lumillekin Varkaankurun yläosissa.

Paikallisoppaan laatiman reitin mukaisesti leirin toinen vaellus koetteli  jalkoja. Kun reitille sattui viisi tunturin valloitusta: Laukukero, Orotuskero, Taivaskero, Rihmakurun vaara ja Pyhäkurun liki 500 korkeusmetrin nousu, tuli reitille yhteisnousua noin  1700 metriä, mikä vastaa reilusti  Ruotsin korkeimman tunturin, Kebnekaisen valloitusta. Paikallisopas itse hyytyi viimeiseen seinään, mutta junnut osoittivat loistavaa peruskuntoa kiiveten kepeillä jaloilla tunturiseinän päälle.

Vaellukset olivat viikon pääharjoituksia, mutta väliin ehdittiin rullillekin. Ylläsjärven rinteen P-alue tarjosi hyvät puitteet taito-, tekniikka- ja nopeusharjoituksille. Välillä heräteltiin hermostoa koordinaatio- ja peliharjoituksilla Ylläsjärven pelikentällä tai Kittilän uudessa urheiluhallissa.

 Viikon yksi odotetuimmista harjoituksista oli  Ylläs-Levi –maastopyöräily. Kukastunturin huipun kautta reitti suuntasi kohti Leviä ja polkemista todella riitti. Aakenusjärven taukopaikalle odoteltiin hiukan seikkaillutta huoltoautoa, mutta pienen odottelun jälkeen makkaratkin saapuivat paikalle. Reissun kruunasi Levillä kylpylän altaisiin pulahtaminen ja ateriointi hotellilla.

Viikon aikana makusteltiin hiukan myös pitkiä rullahiihtonousuja, joissa hiottiin tasatyöntö- ja yksipotkuisen tasatyönnön tekniikkaa.  Koko viikon tukikohtina toimi poliisien maja ”Kissala”, jonka pihassa sai laittaa rullat jalkoihin. Miespuolisella huoltoväellä riitti askaretta,  kun valmennettiin, ohjattiin ja laitettiin ruokaa. mutta hyvällä suunnittelulla hommasta selvittiin. Erityisesti kiitoksen ansaitsevat niin Hakan tytöt kuin pojat, jotka veivät harjoitukset läpi loistavalla asenteella.

Elokuussa osa joukosta palaa Ylläkselle, jossa on tuolloin mahdollista saada mm. Sami Jauhojärven/Mikko Koutaniemen opastusta rullahiihdossa. Nuorille alle 16- ja 18-vuotiaille on tarjolla myös juoksun ja rullahiihdon yhdistelmäkisa. Ylläksellä tavataan taas, mutta sitä ennen käväistään mutka Paimiossa!

 

t:paikallisopas

 

Viialan leiripäivä 

 

Viialan leiripäivää vietettiin vaelluksen merkeissä mukavan aurinkoisessa säässä. Viialan vireästä keskustasta startattiin dementiahiihdolla kohti Arajärven leirikeskusta. Sivusta seuraaja säästeli sauvojaan ja suoritti omaan vakiintuneeseen tapaansa tämänkin vaelluksen autolla. Matkaa Arajärven hienoihin maisemiin kertyi jalkaisin ajallisesti hieman vajaat kaksi tuntia, eli varsin kiitettävä määrä. Perillä urheita urheilijoita odotti Pauliinan ja Satun loihtima maittava lounas. Ennen lounasta suoritettiin kuitenkin vielä kävelyn kangistamia lihaksia irroitteleva voima/koordinaatio harjoitus. 

Lounaan yhteydessä tapahtuikin sitten jotain ennen kokematonta. Takaisku jollaista ei olisi voinut ennakoida. Kuivakakkuosastomme on lepsuuntunut ja yllättävän heikossa hapessa. Herkullisesta jälkiruokapiirakasta jäi nimittäin syömättä liki puolet!!! Ällistyttävää..... Toivottavasti emme koe vastaavaa enään koskaan.

Lounaan jälkeen urheilijoiden matka jatkui takaisin alkupisteeseen Viialan keskustaan. Kova kuntoista porukkaa, sillä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut saapui iloinen joukko toisen parituntisen jälkeen reippain askelin perille.

Seuraava leiripäivä on tätä kirjoitellessa jo ovella. Erityisellä mielenkiinnolla voidaankin seurata erityisesti kuivakakkuosaston toimintaa. Toivottavasti vanha vire on löytymässä.....

 

-Sivusta seuraaja

Forssan leiripäivä 

 

Uusi kausi polkaistiin käyntiin  ensimmäisen leirin merkeissä huhtikuun lopulla. Leirillä oli mukana mukava joukko junioreita, joiden joukossa myös pari uutta kasvoa. Saarelan veljekset Benjamin ja Thomas ovat liittyneet mukaan remmiin. Poikien vanha seura on Forssan Salama, joten Tammela-Forssa akselilla treenavien joukko on saanut mukavasti vahvistusta. Tervetuloa pojille huoltajineen!!

Itse leiri sujui mukavissa oloissa ja tunnelmissa. Aluksi hieman koordinaatioita ja lämmittelyä Tammelassa, josta sauvakävellen Forssaan. Forssassa hieman kuntopiiriä Kuustossa, jonka päätteeksi vasta leivottuja munkkeja vapun kunniaksi. Munkeista iso kiitos Koskisen Merjalle!!

Kuustosta matka jatkui Vieremän hiihtostadionille, jossa vielä vedettiin löysät pois pienten kisailujen merkeissä. Äänestä päätellen kimeä äänisten tyttöjen joukkue voitti, tai sitten hävisi ja kirkui pettymystään.

Vieremästä suunnattiin syömään perinteiseen tyyliin Autokeitaalle. Ruokailun päälle oli vuorossa päivän kohokohta, eli pulikointia Vesihelmessä. Näin tuli jälleen Vesihelmi-cupin palkintokin kuitattua.

Tästä jatketaan kohti kesää ja huhuista päätellen leiri ja harjoitusohjelma näyttää kattavalta ja hyvältä. Tsemppiä kaikille kesän treeneihin!!!

-Sivusta seuraaja

Saaralle tupla! 

 

Kuopion jälkeen junioireiden turnee jatkui viime viikonloppuna Rovaniemellä. Sunnuntaina hiihdettiin KLL:n mestaruuksista yhteislähdöllä ja vapaalla tyylillä. Matkatkin oli hieman pidemmät kuin normaalisti.

Vaikka kisoissa hiihtäjät edustivatkin seurojen sijasta koti kuntiaan, oli Haka hienosti esillä. Tuliaisina oli mukavasti menestystäkin, muutaman palkintosijan muodossa. Parhaiten menestyi Saara, ottamalla voiton N13 sarjassa! Tuossa sarjassa ei kaksoisvoittokaan ollut kaukana, kun Fanny oli kolmas jääden hopeasta niukasti tiukan taistelun päättteeksi. N14 sarjassa oli meillä jälleen vahva edustus. Tällä kertaa parhaimpaan sijoitukseen ylsi Nea, ollen tiukassa kiritaistelussa viides. Näiden palkittujen lisäksi meille tuli jälleen monta aivan palkintosijan tuntumaan yltävää sijoitusta. Hyvä, hyvä!

Hyvien sijoitusten lisäksi kisoissa oli tarjolla hiihtäjille hyvää oppia ryhmässä hiihtämisestä. Kilpailun luonne on täysin erilainen kun samaan ylä- tai alamäkeen lähdetään parhaimmillaan lähes 50 hiihtäjän letkassa. Siinä tilanteita piisaa. Osa Hakalaisistakin otti useammankin kerran tuntumaa lumeen lähietäisyydeltä.

Sekin tuli todistettua, että Suomi on aika pitkä maa. Rovaniemeltä kun lähti ajelemaan kohti kotia, muuttui olosuhteet talvesta aika pitkällä olevaan kevääseen, yhden pitkän illan aikana. Olisi pitänyt kaikkien olla liikkeellä vähän isommalla kalustolla, niin olisi tuotu tullessamme lumet SM-hiihtoihin.

Tosiaankin junioireiden osalta talven hiihdot alkaa olla kohta hiihdetty. Osa on jo laittanutkin hiihdon osalta pillit pussiin ja sukset parafiiniin. Viikonloppuna talkoilllaan omissa kisoissa ja kannustetaan Hakan omat hiihtäjät hyvään menestykseen.

- Sivusta seuraaja

 

Suomen paras! 

 

Olipa mahtava viikonloppu Kuopiossa. Tunnelma Haka leirissä oli mahtava ja aistittavissa joka solulla. Jotenkin koko viikonloppu oli kuin rakennettu juuri meille. Kaikki natsasi ( no pientä epäonneakin mukaan mahtui, mutta ei tartuta niihin).  Saimme 11 kilpailijaa palkinnoille lauantaina, yhden hiihtäjän  finaaliin sprintissä ja käsittämättömän ja varmasti historiallisenkin menestyksen viesteissä. Kuuluttamossa oli sopivasti musta-valkoista mukana, joten olimme esillä todella näyttävästi.

Onnittelut kaikille hiihtäjille! Lauantain mitalikahvituksissa Rauhalahden pihalla saimme juhlistaa HS voittajaa (Saara,) ja SM-mitalistia (Hilda) sekä tukkua upeita palkintosijoituksia. Silloin emme edes vielä tienneet, että menestyksemme oli kaikista seuroista paras!

Sunnuntaista on vaikeaa keksiä mitään sopivaa superlatiivia. Podiumille N ja M14 sarjoissa. Lisäksi N14 kakkos- ja kolmosjoukkueet molemmat palkinnoille. Ja vielä kuin kruunuksi N16 joukkue viidenneksi. HUH, HUH.... Oli siinä meillä toppatakki osastolla helppo hymyillä.

Tämä kaikki vaatii tietenkin onnistumista myös väline puolella.  Kelit eivät olleet ihan perus kauraa, joten kopilla onnistuttiin hienosti. Hyvällä huumorilla pienessä tilassa löydettiin yhteistyöllä oikea tälli joka koitokseen. Penalle kuuluu jälleen kyllä erityiskiitos. Kokemus tuo varmuutta, niin se vain on!

Itse voin todeta olevani vaan niin älyttömän YLPEÄ koko porukasta. Niin urheilijoista, huoltajista kuin kannustusjoukoistakin!

- Sivusta seuraaja

Pm-kisat Tampereella 

 

Hakan junnujen ja nuorten pm-kisa rupeama sujui hienoissa merkeissä läpi koko viikonlopun. Pikaisen laskutoimituksen tuloksena oli saldona 26 mitalisijaa ja tukku muita hyviä suorituksia.  Huolto toimi ja kannustusta riitti, eli voisi sitä huonomminkin aikaansa viettää.

Piirinmestareiksi henkilökohtaisilla matkoilla tänä vuonna ylsivät Elmeri H, Erika, Verneri, Fanny, Sonja Le, Iiro, Hilda ja Joni (peräti kahdesti). Hopeaa hiihtivät Niilo V, Elmeri S, Saara ja Sanni. Kolmanneksi ylsivät  Elisabet, Nora, Saana, Nea, Visa ja Sonja La. 

HS-alueviesteissä mestaruuteen hiihtivät M12 (Verneri, Rauli, ja Elmeri S), M14 (Niilo S, Oskari ja Iiro), N14 (Nea, Fanny ja Sonja) sekä N16 (Sanni, Saara ja Hilda) Hopella yllettiin sarjassa N14 (Nora, Vilma ja Anni). Kolmas sija saavutettiin sarjoissa M12 (Joona, Tuomas ja Niilo V) sekä N14 (Kerttu, Aino ja Saana). Historian havinaa koettiin N14 sarjassa kun Haka otti kolmoisvoiton. Ei varmasti ole montaa vastavaa tapausta tiedossa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia tapahtumia. Jatkoa seuraakin jo heti tulevana keskiviikkona kun kisaillaan Hämeen Nuorisoviesti. Siellä Hakalla tulessa kaksi kovaa joukkuetta.

Alla kuvasatoa pm-kisoista Marjan ikuistamana.

-Sivusta seuraaja

 

KUVASATOA PM- JA HS-ALUEKILPAILUISTA TAMPEREELTA 20.-21.2.2016 

 

Kuvat Marja Kukonlehto

N13 1. Fanny, 2. Saara, 3. Saana
N14 1. Sonja, 3. Nea
M14 1. Iiro
N14 viestin kolmoisvoitto. Vasemmalta Saana, Kerttu, Aino, Anni, Nora, Vilma, Nea, Sonja ja Fanny
N 16 voittajajoukkue: Sanni, Saara ja Hilda
Kerttu, Aino ja maskottikoira "Ruippa"

 

Perinteitä vaalien 

 

Onhan taas aikaa vierähtänyt sivusta seuraajan viimeisestä postauksesta tällä palstalla.  Kirjoitettavaa olisi varmasti toki riittänyt niin positiivisista kuin negatiivisitakin asioista. Eli eipä voi taas muuhun vedota kuin ainaiseen laiskuuteen.

Aiheita kirjoittamiselle syksyn mittaan ja alkutalvestakin on siis todellakin riittänyt. Pelkästään säästäkin olisi voinut kirjoitella useammankin hämmästyneen kommentin. No otsikosta huolimatta ei kannattane kovin pitkälle menneeseen enään palailla. Otsikon viittaus liittyykin viikonlopun kisoihin, jossa Haka Ski juniorit ottivat jo perinteiseen tyyliin voiton Vesihelmi-cupista Forssasta. Voitto oli jo viides peräkkäinen ja cupin sääntöjen mukaan varmisti myös sen, että kiertopalkinto jää pysyvästi Valkeakoskelle. Kiertopalkinnon lisäksi tuliaisina myös hieman kahisevaa ja pulikointia Vesihelmessä jossain sopivassa saumassa. Sen verran takki auki kisoihin tänä vuonna lähdettiin, ettei edes tajuttu ottaa kiertopalkintoa Forssaan näytille. Naiset 14-vuotta tulosluettelo muistutti muuten hieman maailmancupin tulosluetteloa. Norjalaiset oli vaan vaihdettu Hakalaisiin. 7 tyttöä 10 joukossa! Aivan mahtavaa! Cupin voitto ei tosin pelkästään meidän skijentereistä ollut kiinni vaan menestystä tuli laajalla rintamalla, niin tytöissä kuin pojissakin.

Kisakausi jatkuu tästä tiiviinä kohti kauden pääkilpailuita maaliskuussa. Suunta on hyvä joten ei muuta kuin eteenpäin. Yhteen tällä palstalla heittämääni haasteeseen haluan kuitenkin vielä palata. Viime vuonna pm-kisojen jälkeen taisin heittää haasteeksi joukkueiden saamisen myös T ja P 8 - sarjoihin. Mahtaako toteutua.......

Uskotaan niin!

- Sivusta seuraaja

Leiripäivät Lounais-Hämeessä 

 

Tätä kirjoitettaessa iso joukko Hakan junioreita leireilee Vuokatissa ensimmäisellä oikealla lumileirillä. Talvi on siis lähestymässä ja ryhmän vauhti kiihtyy sen mukaisesti. Vauhtia on niin paljon, ettei perus hämäläinen sivusta seuraaja oikein meinaa perässä pysyä. Jämin leirin jälkeen onkin jo ehditty pitää kaksi leiripäivää Tammela - Forssa akselilla.

Pari viikkoa sitten leiripäivää vietettiin Eerikkilän urheiluopistolla. Päivä avattiin porrastreenillä opiston pihalla. Aurinko paistoi ja aamu olikin mitä hienoin ulkotreeneihin. Edes puuportaiden aamukuuran liukastama pinta ei synkistänyt tunnelmaa. Aamupäivä päätettiin jalkapallohallin nurmella, missä kuntopallot saivat kyytiä. Lounaan jälkeen treenattiin urheiluhallissa. Monipuolinen treeni piti sisällään palloilua, koordinaatioita ja nopeutta sulassa sovussa. Päivä päätettiin uimalla ja saunomalla, sekä jo perinteiseksi muodustuneella ruokailulla kodalla. Päivän aikana treenattiiin hyvällä sykkeellä, varsin ilahduttava määrä. Innokkaan treenamisen lisäksi ilahduttavaa oli myös uudet tuulet valmennuspuolella. Päivän sisätreenien toteutuksesta ja huoltajille suunnatusta urheiluvammoja käsittelevästä "luennosta" vastasi rutinoitunein ottein Mattilan "Maija". Onkin aivan loistavaa, että myös valmennusvastuuta voidaan jakaa, kun osaavia ihmisiä löytyy laajalla rintamalla.

 

Viime viikonloppuna jatkettiin treenaamista vähän pienemmällä porukalla. Päivä aloitettiin sauvarinteellä Iso-Hunnarilla. Seutukuntaa tuntemattomille tiedoksi, että kyseessä on rinne, joka aikoinaan palveli laskettelijoita Forssassa. Tiukka treeni jossa loivaa puolta juostiin ja jyrkkää käveltiin. Sauvarinne tuollaisessa mäessä on muuten treeni, jota on keskimäärin  mukavampi seurata sivusta... Urheilijoita tuo ei tuntunut kuitenkaan painavan ja valmennuksen lupaamat tikkarit kirimaaleista saivat aikaan kunnioitettavaa puristusta. Aamun tiukan treenin jälkeen syötiin lounas ja pelattiin frisbee-golfia Tammelassa. Päivän päätteeksi käytettiin viime talven Vesihelmi-cupin voittoon kuuluneet kylpyläliput pulikoinnin merkeissä viihdeuimalassa.

 

Leiripäivillä näkyvissä olevan hyvän meiningin perusteella kaikki tuntuu olevan valmista talven tuloon. Toivotaan siis sään kylmenevän ja mittarin painuvan juhannusta pienempiin lukemiin. Talvea ja lunta odotellen....

 

-Sivusta seuraaja

 

 

kuntopallojumppaa jalkapallohallissa
Lieirillä mukana; Saara, Juho, Niilo, Tuomas, Iiro, Niilo, Seeti, Joona, Sonja, Aada-Maria, Seela Anna-Sofia, Siina, Sonja, Nea, Kerttu, Aino, Anni, Nora ja Vilma
loppuvenyttelyt liikuntahallissa

LEIRIVIIKONLOPPU JÄMILLÄ 2.-4.11.2015

innokkaat leiriläiset lähdössä sauvakävelylenkille'
Jämillä leirillä; Rauli, Juho, Iiro, Miikka, Ilmari, Tuomas, Sonja, Juulia, Niilo, Saara, Aino, Erika, Sonja, Kerttu, Vilma, Nea, Anni, Fanny, Silja, Nora, Siina ja Seela - kuvasta puuttuu Hilda, Sanni, Elias, Eevi, Kalle ja Silva

 

Kausi avattu

 

Nimittäin allekirjoittaneen osalta....

Viime sunnuntaina Hakan juniorit kokoontuivat Anssin junailemalle leiripäivälle Kylmäkoskelle, paikkaan jonka olemassaolosta ei useimmilla ollut aavistustakaan ennen tätä leiriä. Kylmäkoskihan ei sinänsä vaikuta kaikista vireimmältä paikkakunnalta. Noin keskimäärinhän se on talvella se paikka, jossa nimensä veroisesti kisareissuilla ohi ajellessa on aina pakkasta yli pakkasrajan. Mutta, mutta.... Löytyihän sieltä keskeltä metsää Veikkojen maja, upeine harjoitusmaastoineen ja vilkkaine frisbeegolf ratoineen.

Päivä aloitettiin lihaskunnon ja kehonhallinnan merkeissä. Tuon jälkeen vetäistiin kahdella eri "rastipisteellä" suoritettu loikka- ja nopeus painotteinen harjoitus. Aurinko paistoi ja elemä hymyili...... Kaikesta päätellen tämä ei ollut junioreiden kesän ensimmäinen harjoitus, sillä sen verran sähäkkää oli tekeminen.

Lounas tauko ja sitten rullille..... No ei sittenkään. Mustat pilvet kerääntyivät nopeasti taivaalle ja pian saatiin vettä ja rakeita oikein olan takaa. Iltapäivän rullahiihto vaihtui näinollen sauvakävelyyn. Mutta ei haittaa, sillä aina ei kaikki suju kuin viiden kertotaulu.

Päivän huipennusta ajatellen Anssi oli aloittanut valmistelut todennäköisesti jo syksyllä. Peräkärryllinen tyhjiä juomakoreja ei nimittäin synny hetkessä. Pian nähtiinkin rohkeita suorituksia ja korkeita torneja korikiipeilyn merkeissä. Frisbeetäkin olisi päässyt heittemään, jollei kiekot olisi unohtunut kotiin....

Leirillä päästiin tapaamaan myös uusi Hakalainen! Mattilan Saara (ent. Kosken Kaiku) on liittynyt Hakan vahvuuteen ja tulee vahvistamaan jo ennestäänkin vahvaa tyttöjunioreiden osastoamme. Vaikka Saara olikin uusin jäsenemme, annoimme myös hänelle turvavaljaat korikiipeilyyn : ) Tervetuloa Saara huoltojoukkoineen!!!!

Tästä vauhti vain kiihtyy. Seuraavia leiripäiviä odotellen....

- Sivusta seuraaja

Hakan Sallan leiri 19.-26.6.2015 
 

 

Haka Skin junnut avasivat leirikautensa Sallassa. Heti ensimmäisenä iltana matkan jälkeen käytiin Lapin yöttömässä yössä Sallatunturin huipulla jaloittelemassa ja katsastamassa tulevan viikon harjoituspaikkoja. Idässä näkyi tosin Venäjän puolen Sallatunturi, jonne asiaa ei ollut, mutta lounaassa siinteli ensimmäisen päivän kohde Ruuhitunturi.

 

Ensimmäisen aamupalan jälkeen haettin kävelyrytmi porukassa, kun koko leiriryhmä vetäjineen starttasi ensimmäiselle vaellukselle. Sallan poropuistossa nähtiin ekat irtiotot kun 16v pojat päättivät saavuttaa paikallisen hirvasporon. Taidot eikä nopeuskaan pojilla riittäneet kuitenkaan tällä erää, ja hirvasporo jäi metsään ihmettelemään mustavalkoisia jahtaajiaan.

 

Ruuhitunturin lenkki antoi hyvän käsityksen tulevista harjoitusmaastoista, sillä polut olivat todella hyväkuntoisia pehmeitä kangaspolkuja, joissa eivät juurakot tai kivet paistaneet - maasto soveltui hyvin lenkkareille. 

 

Viikon aikana vaellettiin Sallatunturin ympäri, piipahdettiin Kalliojärven suunnassa ja päätteeksi suoritettin torstaina viikon pisin reissu, jolla kävelyä tuli liki 40 km UKK-reittiä etelästä kohti Sallaa. Reitti kulkee todella erämaisissa maisemisa soiden ja harjanteiden vuorotellessa, vanhojen aihkimäntyjen viitoittessa reittiä. Välille järjestetty makkaranpaistotuokio ja lisäeväs juomineen takasi, että kaikki jaksoivat kovan päivätaipaleen. Vaellus tuntui varmasti kaikilla junnuilla jäsenissä, mutta iltasella jäykähköä etenemistä oli havaittavissa erhityisesti vaellukseen osallistuneilla  ohjaajilla.

 

Rullaharjoituksiin tarjosi oivan harjoittelupaikan aivan majoituspaikan kohdalta poropuistoon johtanut pyörätie, joka oli junnuille profiililtaan juuri sopiva. Kun 80 metrin päässä majoituspaikasta sijaitsi vielä Sallan liikuntahalli kuntosaleineen sekä kylpylä, jossa ryhmä pääsi myös virkistäytymään, niin tuskinpa kesäharjoittelupaikalta muuta voisi enää toivoa.

 

Koko leirin ajan "keskuskeittiönä" toimi Maijan kämppä, josta haettiin maistuvat pöperöt runsaaseen energiankulutukseen. Erityiskiitoksen voi Maijan lisäksi antaa myös Lapin sääskille, jotka unohtivat tänä kesänä saapua ajoissa paikalle. Vasta leirin viimeisinä päivinä alkoi tuttu ininä soida korvissa.

 

Onnistuneen peruskuntoa rakentaneen leirin jälkeen on kaikkien hyvä suunnata vaikkapa kohti Sappee- challengea!!

-Hieman hämmentynyt tulokas

 

 

Haka kolmanneksi paras seura Hopeasommassa

 

Aivan mahtavaa!!!

Hakan juniorit tekivät loistavaa työtä Haukiputaalla hiihdetyissä Hopeasomman loppukilpailuissa. Kolmas sija seurapisteissä vaatii kovaa tekemistä jokaisessa sarjassa laajalla rintamalla. Kilpailijoita oli paljon ja jännitystä ilmassa sen mukaisesti. Erot hiihtoladulla jäivät todella pieniksi ja jokainen sekunti oli sijoituksen kannalta erityisen merkittävä. Hakan juniorit pystyivät kuitenkin kääntämään tilanteen edukseen ja auringon kanssa kilpaa hymyili iso joukko suorituksiinsa tyytyväisiä urheilijoita. Eikä syyttä!!!

Kuin menestyksen kruunuksi Hilda täydensi talven tuplansa ottamalla voiton N15-sarjassa. Samassa sarjassa Sanni oli hienosti 7. M16-sarjassa palkinnoille ylsivät Joni 16., Visa 17., Aaro 22. ja Elias 25. M13-sarjassa palkinnoille hiihti Iiro 21. sijallaan. N13-sarjassa palkinnoilla olivat Sonja 9. ja Nea 15.

Viesteissä jo kokeneemmat 16-sarjojen joukkueemme ylsivät niinikään palkintosijoille. N16-sarjassa Sonja, Sanni ja Hilda nappasivat hienosti kolmannen sijan ja M16-sarjassa Joni, Visa ja Elias olivat viidensiä. N14- ja M14-sarjojen joukkueemme keräsivät vielä nuorilla kokoonpanoilla kokemusta, mutta voimme olla aivan varmoja siitä, että ensi vuonna näissäkin sarjoissa taistellaan palkinnoista.

Tämän hienon viikonlopun myötä talvi alkaa olla paketissa. Muutamia kisoja vielä kalenterista löytyy, mutta pian on aika hengähtää ja ottaa vähän etäisyyttä hiihtoon ennen kuin alkaa valmistautuminen uuteen kauteen. Hakan juniorit, valmentajineen ja kaikkine huoltojoukkoineen voivat olla tyytyväisiä ja ylpeitä kauden aikaansaannoksista. Tästä on todellakin hyvä jatkaa eteenpäin.....

 

-Sivusta seuraaja

 

Joni, Visa, Elias
Hilda

KUVASATOA HOPEASOMPA 2015 LOPPUKILPAILUISTA OULUN HAUKIPUTAALTA 14.-15.3.2015

 

Kuvat Markku Joenperä

Kerttu, Anssi
Joni
Visa
Hilda

 

Hildalle kultaa!!!

 

Viikonlopulla hiihdettiin Imatralla Nuorten SM-Sprintit sekä KLL:n mestaruuskilpailut. Keli oli koko viikonlopun haasteellinen ja kun perinteisellä hiihdettiin ei oikean voitelun ja varsinkaan pidon löytäminen ollut mikään itsestään selvyys.  

Lauantain sprintissä Hakalaisista parhaiten menestyi Hilda napaten N16 sarjassa finaalin neljännen sijan.

Sunnuntaina oli vuorossa KLL:n kisat ja Hildan osalta meno senkuin kiihtyi. Tuloksena oli komea ykkössija N15 sarjan kolmella kilometrillä. Hyvä Hilda!!!!

Sunnuntain palkintojenjaossa nähtiin muitakin Hakalaisia kun N13 sarjan tytöt pääsivät näyttämään osaamistaan laajalla rintamalla. Sonja oli kolmas, Nea kuudes ja Aino seitsemäs.

Näiden palkittujen lisäksi tuli jälleen myös tukku muita hyviä sijoituksia. Kannattaa käydä bongaamassa Hakalaisia kilpailujen tuloksista. Tuo vaatiikin vähän enemmän tarkuutta kuin normaalisti, koska KLL:n kisoissa kilpailijan nimi onkin liitetty kouluun eikä seuran nimeen.

 

-Sivusta seuraaja

KUVASATOA SM-SPINTREISTÄ JA KLL HIIHDOISTA IMATRALTA 21.-22.2.2015

 

Kuvat Fanny Kukonlehto

Hilda ja Marja
Hilda ja Sanni
voitelijat työssään
Aino
Anni
Kerttu
Nea
Niilo
Sonja
Vilma

 

Pm-hiihdot ja Hopeasompaviestit Valkeakoskella 

 

Menestyksekäs kisaviikonloppu on jälleen takana! Haka Ski Junioreiden saaliiksi kotikisoista kertyi 24 mitalia ja iso joukko muita hyviä sijoituksia. Isäntien mitalisaalis oli kokonaisuutena viikonlopun muhkein.

Lauantain henkilökohtaisilla matkoilla korkeimmalle korokkeelle ylsivät Akseli, Erika, Iiro, Sonja, Fanny, Nora ja Hilda. Hopeaa nappasivat Elisabet, Niilo V, Nea, Elmeri, Sanni ja Joni. Pronssille ylsivät Niilo S, Aino ja Elias. Yhteensä siis 16 henkilökohtaista podium sijoitusta. Aivan mahtavaa!!!!

Sunnuntain viestejä saatiin kilpailla huikeassa aurinkoisessa säässä. Viestivoittoja saatiin yksi T12 sarjassa (Fanny, Nora ja Saana). Kakkossijoja kertyi sarjoissa P16 (Joni, Elias ja Jere), P12 (Elmeri, Verneri ja Joona), T14 (Kerttu, Aino ja Anni) sekä T16 (Sanni, Hilda ja Sonja). Kolmossijalle yllettiin sarjoissa T10 (Erika, Vieno ja Elisabet), P14 (Iiro, Oskari ja Niilo) sekä T14 (Nea, Sonja ja Vilma). Yhteensä siis 8 viestimitalia.

Näiden kaikkien mitalistien lisäksi on syytä onnitella myös kaikkia muita innokkaita kisailijoita. Vanha sanonta kuuluu, että aina ei voi voittaa.... ei edes joka päivä. Ahkera harjoittelu ja iloinen mieli yhdistettynä oikeaan asenteeseen tuottaa yleensä tulosta, joten mikään ei ole mahdotonta tulevaisuudessa kenellekään teistä!

Huoltajille ja tukijoukoille voisi haasteeksi ensi vuotta ajatellen heittää, että innostetaan myös perheiden pienimpiä mukaan kisailemaan. T ja P8 sarjoissa olisi hyvinkin ollut tilaa innokkaille hiihtäjän aluille. Voisimme yhdessä ottaa tavoitteeksi, että ensi vuonna molemmissa sarjoissa on myös Hakalla joukkue mukana kisailemassa.

-Sivusta seuraaja

KUVASATOA HÄMEEN PIIRINMESTARUUSVIESTEISTÄ VALKEAKOSKELTA 15.2.2015

 

Kuvat Jyrki Uusitalo

Eríka Pyykkö, Vieno Ristimäki, Elisabet Kujanpää
Elmeri Syrjälä, Verneri Tanninen, Joona Lahtinen
Fanny Kukonlehto, Nora Kytäjä, Saana Kuusinen
Iiro Uusitalo, Oskari Tanninen, Niilo Syrjälä
Kerttu Niinimäki, Aino Vuorinen, Anni Virta
Nea Kytäjä, Sonja Leinamo, Vilma Kanerva

 

Nuorten Pikaviesti ja Hämeen Viesti 

 

Aluksi tietokilpailu kysymys: Mikä oli Hakan IV joukkueen keski-ikä tämän vuoden Hämeen Viestissä?

Talven yksi tärkeimmistä seuratyön mittareista on takana. Perinteinen Hämeen Viesti ja sen yhteydessä toista kertaa hiihdetty Nuorten Pikaviesti hiihdettiin loistavissa olosuhteissa Hämeenlinnassa viikonloppuna. Mikään yllätys ei ollut, että päivästä tuli jo ennakkoon vahvalle Hakalle menestyksekäs.

Molemmat viestit päättyivät Hakan voittoon hienojen esitysten jälkeen! Molemmissa viesteissä toteutui myös samanlainen käsikirjoitus. Paukusta karkuun ja varmistellen voittajana maaliin!! Hakan lippu liehui siis eilen erityisen korkealla.

Menestyksen lisäksi huikeaa oli asenne, josta voisi monet muutkin seurat ottaa mallia. Joukkueita oli molempiin viesteihin lähdetty rakentamaan komeasti neljä. Se tarkoitti sitä, että molemmissa viesteissä nähtiin virkaiältään varsin nuoria joukkueita, mitä tulee hiihtäjien keski-ikään. Komeasti kuitenkin juniorit haasteesta selvisivät sillä käsittämättömän hyviä sijoituksia ja ennen kaikkea suorituksia oli saaliina.

Ai niin tuo tietokilpailu kysymys. Aivan täsmällistä vastausta ei allekirjoittanutkaan pysty antamaan kun muutamien joukkueen jäsenten täsmällinen syntymäaika ei ole tiedossa. Ja kun joukossa on paljon nuoria naisia, ei ole kohteliasta moista edes lähteä kyselemään. Se kuitenkin tiedettäneen, että ainoastaan joukkueen ikinuori ankkuri on yli 20-vuotias. Äkkipäätä laskien allekirjoittanut päätyi noin 17,5 vuoden keski-ikään. Kun tuota ikää peilataan joukkueen sijoitukseen, joka oli 9. ei voi kuin hämmästellä! Etukäteisarvioissa oli kyllä moni varmasti veikannut sijoituksen pahasti metsään.

Hyvä meidän junnut!

-Sivusta seuraaja

 

KUVASATOA NUORTEN PIKAVIESTISTÄ JA HÄMEEN MAAKUNTAVIESTISTÄ  HÄMEENLINNASTA 25.1.2015

 

Kuvat Markku Joenperä

 

Haka Ski junioreista nuorten pikaviestissä hiihtivät (kilpailussa oli yhteensä 18 joukkuetta)

Valkeakosken Haka 1 - sijoitus 1
Elmeri Syrjälä - Fanny Kukonlehto - Verneri Tanninen - Nora kytäjä

Valkeakosken Haka 2 - sijoitus 5
Rauli Aho - Erika Pyykkö - Joona Lahtinen - Saana Kuusinen

Valkeakosken Haka 3 - sijoitus 8
Väinö Ristimäki - Silja Markoff - Tuoma Leinamo - Vieno Ristimäki

Valkeakosken Haka 4 - sijoitus 14
Niilo Virta - Elisbeth Kujanpää - Valtteri Rantala - Henriikka Kiuru

 

Haka Ski junioreista Hämeen maakuntaviestissä hiihtivät  (kilpailussa oli yhteensä 20 joukkuetta)

Valkeakosken Haka 1 - sijoitus 1
Elias Sallinen, Hilda Kukonlehto

Valkeakosken Haka 2 - sijoitus 3
Sonja Lahtinen, Miikka Pyykkö, Sanni Kuusinen, Visa Joenperä

Valkeakosken Haka 3 - sijoitus 8
Niilo Syrjälä, Vilma Kanerva, Jere Hara, Sonja Leinamo

Valkeakosken Haka 4 - sijoitus 9
Nea Kytäjä, Ilmari Aho, Kerttu Niinimäki, Iiro Uusitalo, Aino Vuorinen

 

 

Nuorten pikaviestin voittajajoukkue: Elmeri Syrjälä, Fanny Kukonlehto, Verneri Tanninen ja Nora Kytäjä
Hiihtoneuvos Antero Kekkonen
Hämeen viestin ensimmäinen osuus; Tuomas Saksa ja Harri Niemi
Hämeen viestin toinen vaihto; Satu Heikkilä ja Elias Sallinen
Hämeen viestin neljäs vaihto; Sanni Kuusinen ja Visa Joenperä
Hämeen viestin viides vaihto; Visa Joenperä ja Jenna Laukkanen

 

Vesihelmi-cupin voitto Hakalle

 

Kilpailukausi on saatu hyvään vauhtiin ja aktiivisimmille kisailijoille startteja on talven lumilla kertynyt puolen kymmentä. Viikonlopun kisat keskittyivät tällä kertaa Lounais-Hämeeseen kun Tammelassa hiihdettiin kilpaa sekä lauantaina, että sunnuntaina. Hakan junioreiden pääkisaksi muodostui Kaikulan hiihdot, jossa kilpailtiin henkilökohtaisen menestyksen lisäksi seurakohtaisista pisteistä Vesihelmi-cupin muodossa. 

Suuria yllätyksiä ei kilpailussa cupin osalta koettu, sillä Hakan juniorit hoitivat jo neljännen kerran peräkkäin voiton mustavalkoisille. Pienen valmennusstipendin lisäksi ryhmä palkittiin Vesihelmen viihdeuimalan lipuilla. Nuo liput tullaan lunastamaan isolla joukolla joskus myöhemmässä vaiheessa sopivan hetken tultua.

Joukkueen suoritus oli tasaisen vahva ja mahtuihan joukkoon muutama podium sijoituskin. Tällä kertaa palkintokorokkeella pääsivät tuulettelemaan Fanny Kukonlehto, Eino Ristimäki, Sonja Leinamo ja Nora Kytäjä.

Ensi viikonloppuna kilpailukausi saa jatkoa ja varmasti melko monen juniorin kalenterissa on Hakan omat kilpailut Korkeakankaalla.

Kuulumisien osalta palstalla on ollut viimeaikoina vähän hiljaista. Liekö syynä se, että sivusta seuraajakaan ei ole voinut pelkästään seurailla sivusta.  Liisteriset sormet ja tietokoneen näppis ovat nimittäin huono yhdistelmä. No yritetäämpä jälleen petrata ennen talven tärkeimpiä koitoksia.

-Sivusta seuraaja 

 

JÄMI 2 / 15.-16.11.2014

 

Tykkoon kylätalo täyttyi taas, lähes ääriään myöten, musta-valkoisista.

Vaikka ilma olikin koko viikonlopun ajan syksyisen utuinen toi yhteinen leiri Jämillä taas iloa ja voimia hiihtäjän syksyn harjoitteluun. On pakko lainata tässä kohtaa seuran huippujuniorin huoltojoukkojen kommenttia "Olipa upeaa katsella eilistä sauvarinnetreeniä, iso joukko kovia hiihtäjäntaimia upeissa asuissaan! Seurassa on nyt todella hyvä meininki päällä."

Uudet nonamen asut päällä viiletimme hiihtotunnelissa, tällä kertaa perinteisellä, juoksimme rinteessä ja kävelimme upeita harjumaisemia.

Erityiskiitos menee tälläkin kertaa muonavastaaville, ilman teitä leirejä ei voisi järjestää.

Lasten kommentteja leiriviikonlopulta, kun kysyttiin, että mikä leirillä oli parasta
* palju
* harkat
* ruoka ja vapaa-aika
* hiihtäminen
* lipunryöstö
 

Mukana leirillä:

Hilda, Sonja La, Juulia, Visa, Elias, Joni, Miikka, Jonne, Joona, Sari L, Rauli, Juho, Niilo S, Iiro, Seeti, Elmeri, Atte, Niilo V, Tuomas, Valtteri, Väinö, Seela, Siina, Aino R, Ahti, Anniina, Aki, Vilma, Nora, Erika, Nea, Aino V, Fanny, Anni, Sonja Le, Kerttu, Silja, Sanna, Vieno, Eevi, Kalle, Silva, Nella, Satu, Pauliina, Sari K, Jyrki, Kimmo, Janne, Jarmo, Marja, Anssi, Markku, Riitta, Stiina, Pirjo, Marko, Ville, "Tiuhti" ja "Viuhti" sekä Viti-koira  

Hopeasomman leiri Jämillä 31.10- 2.11

 

Hakan hopeasompaajat kokoontuivat leireilemään Jämin maastoihin marraskuun alussa. Vanhemmat tehoryhmäläiset aloittivat leirin jo perjantai-iltana Aksun johdolla ja majoittuivat mainiossa Käpälämäessä. Perjantain hiihtolenkki sujuikin mukavasti luistelutekniikkaan keskittyen.

Lauantaiaamun aamulenkin jälkeen ryhmä siirtyi putkeen treenaaman lisää luistelutekniikkaa teemalla yhdellä sauvalla ja ilman sauvoja sprinttivetoja unohtamatta. Vanhempien vielä hioessa tekniikoita, Hakan nuorempi joukko aloitti tutustumislenkillä. Vaikka lenkki oli monelle syksyn ensimmäinen lumella, sukset suihkivat putkea päästä päähän varsin vauhdikkaasti!

Majoittuminen Tykkoon kylätalolle sujui vanhaan malliin ja vain kylätalon pöytä erotti edelleen tytöt pojista. Ihan kun tyttöjä olisi ollut tällä kertaa kuitenkin enemmän... Maittavan lounaan jälkeen suunnattiin tossut ja sauvat kohti Niiniharjua ja taisi siellä joku vähän hengästyäkin (ainakin huoltoryhmä katsellessaan nuorten menoa).

Illan ohjelmaan kuului tehoryhmäläisten vierailua, tuikkista (sisältäen Aksun erikoispiilot ;) ja saunomista upeassa uudessa pihasaunassa. Taisivat pojat käydä lammessa uimassakin, kun ensin olivat päässeet pois piilosta! Ei ihme, että kylätalo hiljeni hyvissä ajoin…

Aamulenkillä todettiin säätilan muuttuneen edellispäivän auringonpaisteesta huomattavasti märempään suuntaan. Vesi litisi varpaiden välissä jo aamutuimaan, mutta se ei haittaa kun on asenne kohdallaan. Putkessa harjoiteltiin luistelutekniikoita ja palauteltiin mieleen mitä se mogren, wassberg, kuokka ja sauvoittaluistelu oikein ovatkaan. Hakan junioreiden tekniikkajonojen pituudet herättivät kunnioitusta kanssahiihtäjissä, vielä kun saadaan kaikille mustavalkoista ylle… Tosin muutama innokas kuntohiihtäjä päätti ottaa liian hyviä peesipaikkoja ja tyttöjen sauvarikot olivat totta. Ohjaajat kokivat putkessa myös leirin ehdottoman huippuhetken kun kaikista nuorimmat juniorit odottivat tekniikkaharjoitukset alkua upeassa jonossa alatasanteella. Hienoa!

Keittöosasto oli hiihtolenkin aikana loihtinut taas herkullisen ruokapöydän valmiiksi eikä kuivakakkuryhmääkään oltu unohdettu. Tosin mokkapojat olivat löytäneet herkkujen salaisen piilopaikan sillä seurauksella, että jäljessä oli melkoinen kasa murusia.

Sumu oli verhonnut Jämin maiseman kun hopeasompaajat suuntasivat sunnuntain sauvavaellukselle. Muutamat päättivät ottaa varmuuden vuoksi kartankin mukaan. Matka taittui mukavasti mokkapoiken johdolla ja jottei vauhdista tullut liian tasaista tallaamista, kisailtiin välillä vauhdikkain viestijoukkuein. Siinä risut ja männynkävyt saivat kyytiä Jämin kankaalla!

H ope

 A ttitude

 K eep on

 A lways!

 

Jämin leirin kuvasatoa

 

kuvaaja: Jyrki Uusitalo

 

 Eerikkilän leiripäivä 19.10.

 

Ei näyttänyt säiden haltija huomioineen Haka Ski junioreiden leiripäivää, koska auringon sijaan saatiinkin nauttia syksyisestä säästä sateen ja tuulen kera. Se ei kuitenkaan tahtia pahemmin haitannut, sillä väkeä oli paikalla kuin pipoa. Tarkkaa laskelmaa ei tullut tehtyä, mutta ainakin n. 35 junnua ja kymmenkunta huoltajaa oli kokoontunut harjoittelemaan Eerikkilän maisemiin.

Päivä aloitettiin pitkällä sauvalenkillä. Säänmukainen varustus piti kylmän loitolla, vaikka vettä ropisikin niskaan välillä ihan huolella. Porukalla lenkki tuollaisessakin säässä joutuu mukavasti. Tulipa jälleen todistettua, että "vesi on neste, ei mikään este"!

Sauvakävelyn jälkeen vaihdettiin kuivaa päälle ja suunnattiin lounaalle urheiluopiston ruokalaan. Lihapullat näyttivät muuten tekevän hyvin kauppansa tuollaisen pitkän ja kolean lenkin päälle.

Ruokailun jälkeen oli vuorossa pelailua ja kuntopiiriä Eerikkilän liikunta hallissa. Alkuperäisen ohjelman mukaan oli tarkoitus vielä käydä melomassa, mutta siitä suunnitelmasta luovuttiin. Vaikka vesi ei este olekaan oli jokainen jo saanut kastua tarpeekseen, eikä kuivia vaatteitakaan ulkoiluun oikein enään tahtonut riittää. Niinpä liikuntahallin kuivia olosuhteita hyödynnettiin suunniteltua pidempään.

Päivän päätteeksi, urheilullisten osioden jälkeen oli vuorossa sauna ja uinti sekä ruokailu kodalla.

Seuraavan kerran isolla ryhmällä juniorit kookoontuvat marraskuun ensimäisenä viikonloppuna Jämille. Silloin päästäänkin itse asiaan eli hiihtämään Jämin hiihtotunneliin. Pienenä vinkkinä tuota leiriä ajatellen voisi todeta, että kannattaa kirjoitella nimensä omiin vaatteisiinsa : )

 

- Sivusta seuraaja

 

P.S. Leirillä esiteltiin myös pari uutta kasvoa, kun Sanni ja Saana Kuusinen liittyivät joukon vahvuuteen. Tervetuloa tytöt!

Paimion leirin kuvasatoa

 

kuvaaja: Jyrki Uusitalo

ohjeet rullatreeniin
Eevi
Juho ja Elmeri
Nea ja Sonja
Aaro ja Miikka
Seeti, Aino ja Vilma
Nora ja Iiro
Elmeri ja Väinö
Iiro ja Erika
Aino ja Vilma
Vieno, Anssi ja Kalle
Niilo, Ahti ja Janne
Seeti, Niilo ja Miikka
Nella, Anni, Pauliina ja Satu
Reetta, Tuomas ja Valtteri
Rauli ja Nea

 

Paimion leirillä 13.-14.9.

 

Lähes 30 Hakan junioria ja reilu tusina huoltojoukkoja kokoontui aurinkoisena lauantaiaamuna Torronsuon Kiljamon parkkipaikalle mukanaan sauvat ja suolle sopiva varustus. Matkalla Paimioon pysähdyttiin Tammelan upealla suolla ja tehtiin sauvavaellus. Iloinen puheensorina kaikui Torrolla eikä iloinen ilme hyytynyt lopun vedoissa, vaikka muutaman kerran lenkkikenkää porukalla suosta ongittiinkin.

Pienen välipalan jälkeen reilun 10 auton letka suuntasi nokkansa Someron kautta Paimion Rastituvalle, jossa etujoukko emäntiä oli valmistanut nälkäisille suokiitäjille maittavan lounaan.

Muutama erä jalkapalloa ja suuntana Paimion keskusta, jossa Lindeqvistin Markus piti hiihtolupauksille taas erinomaisen nopeus-ketteryys-tehoharjoituksen. Monipuolinen setti puolentoistatunnin ajan erilaisia jalkaharjoitteita.

Ennen saunaa ja jalkapallopelejä suuntasi ryhmä ajoharjoitteluradalle, jossa pystyimme turvallisesti ja monipuolisesti tekemään rullaharjoituksen eri tasoryhmissä.

Aamu valkeni Rastituvalla ja urheilijat sekä suurin osa huoltojoukkoja heräsi maittavan aamiaisen tuoksuun. Sunnuntain harjoituksiin kuului taas rullaharjoitus sekä Paimion upeissa maastoissa tehty muutaman tunnin karttavaellus, joka sopi myös suunnistusta harrastaville (suurin osa ryhmästä) oikein mainiosti.

Kahden päivän aikana harjoituspäiväkirjaan sai jokainen merkitä vähintään 8 tuntia harjoitusta, joka on hieno määrä monipuolista hiihtoharjoittelua. Valmennustiimi voi olla ylpeä ryhmästään :)

 

Sari

 Rullahiihtoa Hämeenlinnassa

 

Haka Ski Juniorit ovat ahkerasti hyödyntäneet mahdollisuutta käyttää Ahveniston moottorirataa rullahiihtoareenana syksyn aikana. Vuoroviikoin treenejä on vedetty vapaalla ja pertsalla jo heinäkuun lopulta asti. Tarkoituksena on kelien salliessa jatkaa aina lokakuun alkuviikoille saakka.

Sivusta seuraaja pääsi ensimmäistä kertaa seuraamaan harjoituksia livenä ja tuli vakuuttuneeksi siitä, että harjoitus tekee mestarin. Harjoituksen teemana nuorimmilla oli välinehallinta kun taas jo välineisiin tottuneempi hieman vanhempi kaarti kiersi rataa hallitun oloisesti.

Moottorirata tarjoaa isolle ryhmälle kerrassaan mainion ympäristön harjoitella välineiden hallintaa turvallisesti häiritsemättä ketään. On vaikeaa kuvitella, missä muualla voisi keskittyä treeneihin tarvitsematta miettiä jääkö auton alle, tai vastaavasti hiihtääkö itse vahingossa jonkun sivusta seuraajan päälle. Ahveniston vauhdikkaat alamäetkin sujuvat, kun radalla on tilaa ja asfaltti hyvässä kunnossa.

Ryhmän tekemisestä siis tosiaankin näkyi, että aika radalla ei ole mennyt hukkaan. On aivan varmaa, että siirtyminen rullilta lumelle tulee olemaan vaivaton kun tasapaino ja tuntuma liukuviin välineisiin on iskostunut selkäytimeen syksyn aikana. Hauskaakin tuolla näytti iloisista naamoista ja puheensorinasta päätellen olevan.

Ja oli siellä jo aiemmillakin kerroilla vauhtia pidetty, koska radan reunoilla näkyi renkaista irronneita sulaneita kuminpaloja ihan reilusti............

Ennen seuraavaa rullatreeniä Ahvenistolla ryhmä kokoontuu isolla joukolla leireilemään Paimioon tulevana viikonloppuna. Sinne siis........

 

- sivusta seuraaja

 

Ja sillä välin toisaalla.....

 

Samaan aikaan kun sivusta seuraaja maalasi terassin kattoa kokoontui Haka Ski Juniorit leiripäivälle Sappeeseen. Ennen varsinaisen leiripäivän alkua osa ryhmäläisistä availi paikkoja suunnistuskisoissa Korkiksella ja osa puolestaan treenaiili samaisessa paikassa koordinaatioita Ahtin nopeus-koordinaatio treeneissä.

Varsinainen leiripäivä aloitettiin klo 14 kokoontumisella Sappeen laavulla. Kun aloitusta häirinneestä ukkoskuurosta oli päästy eroon, oli porukka kuuleman mukaan jakautunut sauvarinteeseen ja rullille. Molemmissa harjoituksissa teemana oli treenipaikan luenteeseen soveltuen ylämäkeen kipuaminen reippaalla vauhdilla.

Treenin jälkeen oli vuorossa tankkaus pienen välipalan muodossa. Lepohetken ja palauttelun jälkeen suuntasi varsinkin nuorempi kaarti ottamaan itsestään mittaa frisbeegolf radalla. Vanhemmat ryhmäläisistä puolestaan ottivat sauvat käteen ja suuntasivat sauvakävelylenkille.

Päivän päätteeksi oli vielä käyty läpi syksyn ohjelmaa, joka löytyy päivitettynä "harjoitukset ja leirit" osiosta.

Seuraavaksi ryhmä kokoontuu perinteiseksi muodostuneelle Paimion leirille. Leirin tapahtumista saadaan varmaankin lyhyttä raporttia myös tälle palstalle.......

-sivusta seuraaja

 

Lähdössä frisbeegolf radalle
Tekniikka analyysi käynnissä
Aaro, Miikka, Joni, Marja, Hilda

"Mikäs tapahtuma täällä on käynnissä"

 

Kyseessä on suora lainaus vanhemman rouvashenkilön kommentista hänen seuratessaan rullahiihtäjien jatkuvaa virtaa Aulangolla. Eipä siinä sen ihmeenpää kuin Haka Ski Junioreiden rullalenkki leiripäivän aluksi. No eihän tuo tosin ihan normaalilta näyttänyt kenenkään silmään. Voisi sanoa, että tila tuli niin sanotusti otettua haltuun.

Mahtipontiset 35 (tai jotain siihen suuntaan) urheilijaa ja ainakin 25 ( kuivakakun määrästä päätellen) huoltajaa osallistui Haka Ski Junioreiden päiväleirille Aulangolla. Koska uutta porukkaa oli paljon, aloitettiin päivä pienellä esittelykierroksella. Ja tuon jälkeenhän tietenkin jokainen muistaa kaikkien nimet, vai......

Esittelyiden jälkeen lähdettiin rullille. Rullilta selvittiin mukavasti ja desifiointi ainetta ruhjeisiin kului vaivaisesti yksi pullollinen. Rullien jälkeen vilvoittava pulahdus ja kevyt lounas. Pienen tasailun ( kirkkistä täpöllä) jälkeen lähdettiin sauvalenkille. Iloista porukkaa saapui sauvalenkiltäkin, joten ilmeisesti onnistunut pari tuntinen oli takana. Ja saatiinhan se toinenkin pullollinen desifiointi ainetta kulumaan. Lopuksi vielä vähän purtavaa ja rentouttavaa uimista. Ilmeisesti Aulangon laiturikin jäi ehjäksi.

Kaiken kaikkiaan hyvä ja onnistunut treenipäivä, jota sääkin suosi. Aluksi oli vähän jännitystä ilmassa, mutta sekin suli helteessä nopeasti. Jatkoa seurannee seuraavan leiripäivän muodossa Sappeessa. Siitä sitten lisää myöhemmin....

- sivusta seuraaja

 

 

Marja ja Ahti ohjeistaa

Täsmä Isku Haka Ski Junioreille !

 

Edellisessä jutussa mainostettiin Haka Ski Junioreiden laajentunutta ryhmää uusien kasvojen myötä. Silloin ei vielä ollut tiedossa jytky, joka on varmistunut viimeisten viikkojen aikana. Tämän hetkisen tiedon mukaan ryhmä on vahvistumassa lisää .... ja peräti 16 hiihtäjän voimin. Mistä tässä oikein on kysymys?

Kalvolan Iskussa on jo muutaman vuoden ajan tehty Minna ja Tapio Ristimäen vetämänä loistavaa juniorityötä hiihdon eteen. Ryhmä on laajentunut vuosittain ja saavuttanut näkyvän aseman hämäläisen hiihdon kartalla. Iskun limevihreät värit ovat tulleet tutuiksi kaikille kisapaikkoja kolunneille. Välillä kaikki ei kuitenkaan mene kuin Strömsössä. Ryhmän pyörittäminen tuolla tasolla vie paljon aikaa, ja vaikka aikaa aina tuleekin lisää saattaa se hetkittäin olla kortilla. Valitettavasti siviilityöt ovat aiheuttaneet aikapulan, jonka vuoksi Ristimäet eivät enään ehdi jatkaa ryhmän kanssa samalla intensiteetillä kuin aiemmin. Uhkana olisi pahimmillaan hyvin tehdyn työn valuminen hukkaan lumen sulamisvesien mukana. Se ei olisi oikein vetäjien, eikä myöskään junioreiden osalta.

Monta lupaavaa ja innokasta hiihtojunnua on siis ollut kevään ja alkukesän aikana uudessa tilanteessa, ilman selkeää kuvaa jatkosta hiihdon parissa. Kesän ollessa puolessa välissä asiat ovat nytkähteneet Hakan kannalta lievästi sanottuna hyvään suuntaan. Haka Ski Juniorit voivat ylpeänä todeta, että ryhmä pääsee tarjoamaan uuden hiihtokodin Hakan musta-valkoisissa upealle joukolle Iskun hiihtäjiä! Päätellen hiihtojaoston puheenjohtaja Ari Nurmisen ja hopeasompapäällikkö Ahti Vuorisen innostuksesta voi olla varma, että nyt ollaan rakentamassa jotain ennen kokematonta. Ryhmä kasvaa ja alkaa muistuttaa kokonaista joukkuetta! Tuohon innostukseen on helppo yhtyä.

Haka Ski Juniorit toivottaa jokaisen uuden kasvon tervetulleeksi!! Toivottavasti pystymme tarjoamaan teille ryhmän, josta voimme olla joukolla ylpeitä.

 

-sivusta seuraaja

 

P.S. Tavataan leirillä 20.7 mahdollisimman isolla joukolla!

 

 Uusia kasvoja Haka Ski Junioreissa

 

Junnujen kesätreenit ovat lähteneet vauhdikkaasti liikkeelle. Uuden treenikauden myötä ryhmä on saanut myös muutamia uusia kasvoja.

Forssan Salamasta Hakan ryhmään ovat siirtyneet Anni ja Niilo Virta. Viialan Viristä Hakan musta-valkoisiin ovat siirtyneet Kerttu Niinimäki ja Juho Veikkolainen. Anni ja Kerttu hiihtävät ensi talvena N14 sarjassa. Juho M14 sarjassa ja Niilo puolestaan M10 sarjassa.

Tervetuloa mukaan ryhmän toimintaan  kaikille! Hienoa saada ennestäänkin motivoituneen ryhmän matkaan lisää motivoituneita junnuja.

- sivusta seuraaja

Anni, Niilo, Juho ja Kerttu

Kohti uutta kautta

 

Haka Ski:n junioreiden harjoituskauden avaava leiri pidettiin Tammelan ja Forssan maisemissa 3.5. Urheilijat treenasivat ja valmentajat ja urheilijoiden huoltajat hioivat tulevan kauden toimintaa. Kaikesta päätellen motivaatio kaikilla tasoilla on korkealla. Vaikuttaa, että olemme matkalla tulevaan kauteen entistäkin vahvempina ja valmiimpina.

Päivä alkoi kokoontumisella Tammelassa Myllykylän koululla. Pienen alkupalaverin jälkeen urheilijat suuntasivat rullaillen Tammelan perukoilta kohti Forssan urheilukenttää. Sää suosi rullahiihtoa jos ei välitetä "Tammelan suoran" lievästä vastatuulesta. Kaiken kaikkiaan matka sujui mukavasti. Pari kaatumista ja jokunen hiertymä syntyi, mutta vakavilta vammoilta vältyttiin. Henkisestikin kaikki vaikuttivat ihan hyvin voivilta matkan jälkeen.

Forssan urheilukentällä Forssan Salaman yleisurheilujunnujen valmennuksesta vastaava Jukka Kilpinen veti ryhmälle koordinaatioharjoituksen. Harjoituksesta sai varmasti moni hyviä vinkkejä omaan harjoitteluunsa. Monipuolisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa! Urheilijoiden perehtyessä koordinaatioiden saloihin kävivät huoltojoukot läpi seuran yhteisiä pelisääntöjä ja toimintatapoja. Ryhmämme on iso joten toiminta sujuu parhaiten kun kaikki vetävät jatkossakin samojen pelisääntöjen mukaisesti samaan suuntaan.

Urheilusessioiden jälkeen käytiin syömässä. Ruokailun jälkeen oli ikäänkuin jälkiruuaksi aika nauttia viime kauden hedelmiä. Vesihelmi Cupin voittoon kuului nimittäin palkintona pulikointia Vesihelmessä, ja tuo voitto käytiin lunastamassa isolla joukolla leiripäivän päätteeksi. Muiden uidessa ja nauttiessa poreista valmennusryhmä viimeisteli tulevan kauden harjoitusohjelman. Suunniteltu leiriohjelma on luettavissa "harjoitukset" linkistä. Ohjelmasta päätellen on yhteisten harjoitusten määrää tarkoitus lisätä merkittävästi. Vaikuttaa hyvältä!

Päivä oli onnistunut ja osanotto aktiivista. Koska urheilijat, valmentajat ja huoltajat osoittavat aktiivisuutensa voinee sivujen päivityksestä vastaava ryhmäkin tehdä yhden lupauksen. Kuulumisia kauden edesottamuksista saataneen lukea siis aiempaa useammin.

- sivusta seuraaja

 

 

 

Tunnelma Myllykylän koululla on odottava ja jännittynyt....
Matka taittuu hyvässä seurassa kohti Forssaa.
Koordinaatiot haltuun Forssan urheilukentällä

 Vuokatti 1.12 uutta lunta ja pakkasta -4

Hakan Junioreiden eturyhmä otti pienen varaslähdön ja aloitteli leiriä Vuokatissa varsin talvisissa olosuhteissa. Uutta lunta satoi päivän mittaan reilut kymmenen senttiä ja lämpömittari pysytteli mukavasti pakkasella.

Aamupäivällä aloiteltiin vapaalla uudessa lumessa kahlaten. Iltapäivällä jatkettiin pertsalla talvisista oloista nautiskellen, vaikka latu ei kovin hääppöinen lumisateesta johtuen ollutkaan..

Vielä kotona oleville leiriläisille terveisiä. Kannatta tulla!! Askelmerkit on tehty valmiiksi.

 

Hiihdon riemua Korkiksella (23.-24.11.2013)
 

Marraskuinen viikonloppu oli hiihdon riemua Hakan junioreilla. Kolmisenkymmentä hiihtolupausta ja vähintäänkin saman verran huoltajia kokoontui Korkeakankaalle kotileirille. Aurinko paistoi ja pikkupakkasessa oli Korkiksen ensilumenlatu erinomaisessa kunnossa. Juniorit pääsivät testaamaan uusia, tulevan kauden, suksiaan koska latu oli ensiluokkainen eikä kivistä ollut tietoakaan.

Viikonloppuna hiottiin niin perinteisen kuin vapaan hiihtotekniikoita kolmessa tasoryhmässä, unohtamatta välillä tossulenkkejä.

Suksihuolto oli ensiluokkaista, kiitokset Penalle ja ruokahuolto pelasi moitteettomasti, kiitokset Maijalle ja Sarille.

Reilun viikon päästä juniorit suuntaavat Vuokattiin, lumileirille.

 

Tykköö vol. 3

Haka Ski Juniorit viettivät leiriä Jämin maisemissa 25.–27.10. Majoituksena toimi jo perinteiseksi muodostunut Tykköön kylätalo. Kun urheilijat ja huoltajat huomioidaan, oli väkeä kasalla melkein 40 henkeä ja meno sen mukaista. Kävelytilaa kylätalon salista ei juurikaan löytynyt, mutta tuo ei näyttänyt menoa juurikaan haittaavan. Majoituksessa selvisi esimerkiksi se, että koskaan ei voi treenata niin paljon, ettei jaksaisi ottaa kevyttä painiottelua ennen nukkumaan menoa. Ja selvisihän siellä myös se mikä erottaa tytöt ja pojat toisistaan…...

Leiri alkoi perjantaina hiihtolenkillä Jämin hiihtoputkessa. Tyylinä oli perinteinen, kuten kaikilla muillakin leirin hiihtolenkeillä. Lauantaiaamuna osa porukasta suuntasi vaellukselle kävelysauvoja ulkoiluttamaan. Ryhmän suunnistajat puolestaan haastoivat itsensä osallistumalla Jämi Suunnistusmaratonille, joka järjestettiin sopivasti samaan aikaan. Keli oli vesisateesta ja vaivaisesta +5 asteen lämpötilasta johtuen haastava molempiin suorituksiin. Siitä huolimatta niin treeneistä kuin kisoistakin saapui iloisia joskin märkiä urheilijoita majoitukseen. Lounaan jälkeen oli jälleen vuorossa hiihtoa ja päivällisen jälkeen hullunkuriset perheet suuntasivat Ikaalisten kylpylään pulikoimaan.  Sunnuntaina oli ohjelmassa vielä yksi hiihtoharjoitus teemalla sprinttihiihto.

Kaiken kaikkiaan leiri sujui mainiosti. Puitteet olivat hyvät, lumi putkessa luistavaa ja puhdasta. Huolto pelasi loistavasti niin suksien kuin ravinnonkin osalta. Emännille on syytä antaa aivan erityiskiitos ruokahuollosta!  Oli muuten mukavaa huomata, että kesällä on urheilijoille treeni maistunut. Lupaa hyvää sykettä talven lumille! Ja olihan joku vanhempi juniorikin joutunut laittamaan housujen henkselit ristiin, kun muuten putosivat olkapäiltä.

Ai niin… mikä se erottikaan ne tytöt pojista. No tietenkin kylätalon pitkä pöytä!

 

-markku 

- kuvat Jyrki Uusitalo

 

 

 

PÄIVÄLEIRI EERIKKILÄN URHEILUOPISTOLLA 15.9.

Aurinkoinen syyskuun aamu ja Hakan juniorit kokoontuvat päiväleirille Eerikkilän Urheiluopistolle. Marjalla on tytöille tuomisini syksyn keleihin sopivat tiimipipot - ei muuta kuin pipot päähän ja urheilemaan leveä hymy kasvoilla.

Aamun ensimmäinen harjoitus on Nuori Suomen Kasva urheilijaksi testit. Hienoja suorituksia ja hyviä tuloksia, meidän junnut on kovassa kunnossa!!!

Lounaan jälkeen sauvakävelyharjoitus lähimaastossa ja siitä suoraan melomaan Ruostejärvelle. Aurinko paistoi ja mukavan lämmin syyssää lämmitti melojia.

Päivän kohokohta - uimaan uimahalliin. Pallo liikkuu ja meteli on korvia huumaava :) Kaikilla on hauskaa.

Ennen kotiinlähtöä vielä välipalaa - nälkäisimmät ehtivät syödä neljä makkaraa "kirkkiksen" pelaamisen yhteydessä.

Kiitos kaikille mukana olleille.

Seuraava leiri on leiripäivä Sappeessa,launtaina 28.9. Seuraa nettisivuja ja sähköpostiasi, lähipäivinä tulee tarkempi ohjelma ja ohjeet leirille lähtjöille.
 

Seuran toppatakkitilaukset tulee tehdä syyskuun aikana - viimeistään 30.9. mennessä.
Lisäinfoa Marjalta

 

 

 

 

 

PAIMION LEIRILLÄ 26.-28.7.

... ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

 

Harjoituskauden ensimmäinen leiri pidettiin viime vuotiseen tapaan Paimion Rastin Rastituvalla. Mukana leirillä oli 18 urheilijaa ja 9 aikuista. Harjoituksia tehtiin viikonlopun aikana kahdessa eri tasoryhmässä. Vanhempien valmennuksesta vastasi Marja ja nuorempien valmennuksesta Sari apunaan Aki ja Sari L.

Perjantaina kokoonnuimme Torronsuon kansallispuiston parkkipaikalle ja suuntasimme sauvat kädessä suolle. Nuoremmat testasivat innolla suohon uppoamista ja voiton taisi ottaa Elmeri (napaan asti). Välipalan jälkeen käänsimme auton nokat kohti Paimiota ja perille päästyämme saimme taas erinomaisen ketteryys- ja voimaharjoituksen Markus ja Katri Lindeqvistin ohjaamina. Suuret kiitokset taas heille.

Lauantaina sai jokainen kartan käteensä ja teimme reilun kahden tunnin mittaisen maastovaelluksen, joka toimi myös erinomaisena karttakävelynä. Suunnistajat pääsivät suunnistamaan upeissa ja tarkkapiirteisissä  kalliomaisemissa ja vähemmän suunnistaneet pääsivät tutustumaan suunnistuksen saloihin. Aki "vanhana" suunnistajana teki erinomaista työtä nuorten ryhmän kanssa ja jokainen sai varmasti uusia tärkeitä oppeja. Iltapäivän harjoitus oli rullahiihtoa. Vanhempien ryhmä hiihti perinteistä keskittyen tekniikoihin ja nuorempien ryhmä vapaata tai rullaluistelua kesittyen taitoon ja suksiketteryyteen. Aurinkoi paistoin lämpimästi ja suuntasimme porukalla uimaan:). Ilta kului pihapelien ja kevyen kuntopiirin lomassa ennen saunaa ja nukkumaan menoa.

Sunnuntaina teimme vielä harjoituksen rullilla. Vanhempien ryhmä keskittyi vapaan tekniikoihin ja suksiketteryyteen ja nuorempien ryhmä sekä perinteisen että vapaan tekniikoihin ja tasatyöntöön.

Kiitokset kaikille mukanaolleille urheilijoille, valmentajille, apuvalmentajille sekä huoltajille. Erityiskiitos ruokavastaaville Anulle ja Anniinalle sekä Maijalle. Kiitokset myös meidän siivouspartiolle, joka oli ehtinyt siivoamaan lähes koko talon meidän muiden rullaillessa.

Seuraava leiri pidetään Eerikkilän Urheiluopistolla sunnuntaina 15.9. Nähdään siis Eerikkilässä !!!

Paimion leirillä otettiin paljon valokuvia, joita tulee lähiaikoina kaikkien nähtäville näille nettisivuille. Lsäksi jokaisesta urheilijasta tulee harjoitusryhmät sivulle urheilijakuvaus valokuvan kera. Ne urheilijat, jotka eivät olleet Paimiossa tullaan kuvaamaan Eerikkilän leirillä.

 

 

KAUDEN 2013-14 PÄÄTTÄJÄISET

Päätöstilaisuus vietettiin Valkeakosken kaupungin teatterilla ja siellä palkittiin niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin.

Tilaisuus aloitettiin ruokailulla, jonka jälkeen nautittiin musiikkiesityksestä. Nuoret pääsivät näkemään ja kuulemaan haastattelun olympiakävijä Sami Pietilältä, jonka tärkeimpänä antina nuorille oli ”urheilun hauskuus” – urheilun ja kilpailemisen pitää olla hauskaa.

Haka palkitsi seuraavat urheilijan alut: Joona Lahtinen, Rauli Aho, Elmeri Syrjälä, Konsta Manninen, Seeti Salonen, Ilmari Aho, Iiro Uusitalo, Niilo Syrjälä, Jere Hara, Jonne Lahtinen, Aaro Aho, Joni Rauhansalo, Miika Pyykkö, Joonas Ruutana, Oskari Hanhioja, Nora Kytäjä, Krista Manninen, Fanny Kukonlehto, Elisabeth Kujanpää, Henriikka Kiuru, Nelli Paulamäki, Milja Kiuru, Tiia Tanskanen, Mila Manninen, Aino Vuorinen, Vilma Kanerva, Nea Kytäjä, Sonja Lahtinen, Hilda Kukonlehto, Juulia Puheloinen, Varpu Aho.

Erityispalkinnoilla muistettiin seuraavia: Hopeasompa-tyttö Hilda Kukonlehto, Hopeasompa-poika Joni Rauhansalo ja rullasukset kesän harjoituskaudeksi sai käyttöönsä Aaro Aho..

Kiitos kaikille urheilijoille, vanhemmille, huoltajille, valmentajille, ohjaajille sekä huoltoryhmälle hiihtokaudesta 2012-2013. Ohjaajat kokoontuvat toukokuun aikana suunnittelemaan tulevaa harjoituskautta ja harjoituskalenteria tarkenneellaan lähiaikoina mm. seuran nettisivuilla.

t. Ahti, Marja, Petri ja Sari

 

 

TORNIONJOKILAAKSON HIIHTO-CUP 2013

Tornionlaakson hiihto-cup pääsiäisenä Hakan juniorit osallistuivat suurella joukolla pääsiäisenä hiihdettyihin Tornionlaakson hiihto-cupiin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko pääsiäisen ja sukset urheilijoilla luistivat ja pitivät mainiosti.

Matkaan lähdettiin aikaisin keskiviikkoaamuna yhteiskuljetuksella bussilla.

Torstaipäivä oli aikaa huilata, vähän hiihdellä, käydä uimahallissa ja leikkiä piilosta J.

Perjantaina kisailtiin Alatorniolla ja lauantaina Pellossa perinteisellä tyylillä. Sunnuntaina kisailtiin Ylläksellä ja maanantaina Ylitorniolla vapaalla tyylillä.

Mukana kisareissulla olivat Niilo, Elmeri, Varpu, Aaro, Ilmari, Rauli, Nea, Nora, Anniina, Aino, Vilma, Iiro, Hilda, Fanny, Sonja, Jonne, Joona ja Krista sekä huoltojoukot. Erityiskiitokset bussikuski-Jyrkille sekä muonittajille Anulle ja Maijalle.

Torniolaakson hiihto-cup 2013 pisteet löytyy täältä.

- Sari

HOPEASOMMAN LOPPUKILPAILU 2013 ÄÄNEKOSKELLA

Lauantaina kilpailtiin henkilökohtaisilla matkoilla. Hakalaisista ensimmäisenä matkaan lähtivät M14 sarjan osallistujat; Joni Rauhansalon hiihtäessä hienosti kuudenneksi myös koko kauden tasoaan parantanut Aaro Aho hiihti hienosti ollen 31., sarjan tuloslistaa Hakalaisittain täydensi Jere Hara 48. sijallaan.

Seuraavaksi vuorossa olivat N14 sarjan tytöt; Sonja Lahtinen (34.) jonka matkaa haittasi kaatuminen, Juulia Puheloinen oli 94.

M13 sarjassa Jonne Lahtinen hiihti sijalle 63. N13 sarjassa "rävähti",  kun koko kauden Hämäläisiä hiihtokilpailuita hallinnut Hilda Kukonlehto pääsi ladulle. Hilda kävi hurjan sekuntti taistelun kahden kilpasisaren kanssa ollen lopputuloksissa hienosti 3.

Sunnuntaina olivat vuorossa viestit ja Hakalla oli koossa kaksi joukkuetta; N14 ja M14, joilta molemmilta osattiin odotella hiihtäjien onnistuessa sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. N14 tytöt hiihtivät järjetyksessä Sonja, Juulia ja Hilda, tytöt hiihtivät jälleen hienosti ja sijoittuivat neljänneksi.

Seuraavana vuorossa olivat saman ikäluokan pojat joista erityisesti Jonin odotettiin tuovan joukkueen vaihtoon kärkipäässä (3.), Aaro osoitti kuitenkin hurjan taistelijan luonteensa saapuen stadion alueelle vetäen joukkoa ja vaikka hän joutui päästämään yhden joukkueen ohitseen viimeisillä metreillä, sai Jere lähteä osuudelleen hienoista asemista, ehkä jopa hieman yllättäen hän saapui stadionille sijalla kolme jonka onnistui pitämään myös loppuun.

Tässä linkki Hildan lehdistötilaisuuteen

Tässä linkki poikien lehdistötilaisuuteen

Kaiken kaikkiaan oli hieno seurata Hakalaisten nuorten toimintaa ja nähdä kuinka he olivat ylpeitä edustaessaan seuraansa.

- Pete

JONILLE KULTAA KOULULIIKUNTALIITON KILPAILUISTA

Pyhäjärvellä kilpailtiin Nuorten SM-sprintit sekä Koululiikuntaliiton kilpailut 23.-24.2.2013. Hakalaisia hiihtäjiä oli mukana M18, N17 ja M14 sarjoissa ja myös menestystä saatiin. Akseli Vuorinen oli lauantaisen sprintti pettymyksensä jälkeen M18 sarjassa sunnuntaina huippu vireessä ollen toinen, sisko Anniina N17 sarjassa 40.

M14 sarjassa Hakalaisista hiihtäjistä koulujaan olivat edustamassa Joni Rauhansalo ja Jere Hara. Joni oli kolmen kilometrin perinteisen kilpailussa todella vahva vieden voiton, myös Jere oli tyytyväinen suoritukseensa (24.) vaikka jäikin hieman tavoitteestaan. Molempien poikien esitykset olivat erinomaiset ja lupaavat hyvää ensi viikonlopun Hopeasomman loppukilpailuihin Äänekoskella. Pojissa kovimmat odotukset kohdistuvat luonnollisesti huippukuntoiseen Joniin mutta myös HS viestissä voidaan odottaa pojilta hyvää sijoitusta kun kaksikkoon vielä lisätään koko kauden vahvasti hiihtänyt Aaro Aho.

- Pete

HAKAN JUNIOREILLA MITALISADETTA HS ALUEVIIKONLOPPUNA

Hakan juniorit saavuttivat runsaasti mitaleita ja hyviä sijoituksia HS alueviikonloppuna Tampereella ja Kangasalla. Molempina päivinä kisailtiin pikku pakkasessa, lauantaina Tampereella tyyli oli vapaa ja sunnuntaina kaikki viestiosuudet hiihdettiin perinteisellä tyylillä. Voitelutiimissä molempina päivinä hartiavoimin tekivät töitä Mahlion Pena ja Haran Pete. Varsinkin sunnuntaipäivä toi tullessaan yllätyksiä kun kostea ilma veti ladun liipalla ja liisterit kaivettiin esiin. Iso kiitos kuuluu taas voitelutiimille. Ja onnittelut kaikille mukana olleille Hakan hiihtäjille.

Mitaleita saivat: N9 sarjassa Krista Manninen kultaa ja Nora Kytäjä hopeaa, M9 sarjassa Elmeri Syrjälä kultaa ja Joona Lahtinen pronssia. N10 sarjassa Fanny Kukonlehto kultaa. N11 sarjassa Nea Kytäjä hopeaa, M11 sarjassa Iiro Uusitalo kultaa ja Niilo Syrjälä hopeaa. N13 sarjassa Hilda Kukonlehto kultaa, M13 sarjassa Miikka Pyykkö kultaa. M14 sarjassa Joni Rauhansalo kultaa.

Lue kaikki HS-aluemestaruuskisojen tulokset TÄSTÄ

Viesteissä mitaleita saivat: N10 kultaa joukkueella Nora Kytäjä, Krista Manninen ja Fanny Kukonlehto. N12 hopeaa joukkueella Aino Vuorinen, Mila Manninen ja Nea Kytäjä. N14 kultaa joukkueella Sonja Lahtinen, Juulia Puheloinen ja Hilda Kukonlehto. M14 kultaa joukkueella Joni Rauhansalo, Aaro Aho ja Jere Hara.

Lue kaikki HS-viestien tulokset TÄSTÄ

 

HAKAN JUNIORIT VOITTIVAT VESIHELMI-CUPIN FORSSASSA 10.2.2013

Kansalliset Kaikulan hiihdot ja nuorten Vesihelmi-Cup hiihdettiin Forssassa laskiaissunnuntaina 10.2. Perinteisellä hiihdettävään kisaan sai huoltoporukka miettiä pitkään sopivaa pitotälliä vaativiin Kaikulan maastoihin. Pakkasmittari näytti yhtä-kahta pakkasastetta ja taivaalta satoi märkää lunta jo kolmatta päivää. Mahlion Penan kokemuksella ja taidolla Hakalaiset saivat jälleen pitävät ja luistavat sukset alleen ja pääsimme porukalla juhlimaan voittoa ennen Hämeenlinnan Hiihtoseuraa. Autokeitaan maittavan lounaan jälkeen suuntasimme Vesihelmen kylpylän altaille höyrysaunan kautta.

Poikien 8-sarjassa Konsta Manninen oli hienosti 8. Kymppisarjassa Haka nappasi odotetusti ykkössijat niin tytöissä, Fanny Kukonlehto kuin pojissa, Elmeri Syrjälä. Hyvillä sijoituksillaan sarjoissa täydensivät pojissa Joona Lahtinen 4. ja tytöissä Krista Manninen 4. ja Nora Kytäjä 5. sijallaan.

12-vuotiaissa Hakalla oli runsas osanotto. Pojissa Niilo Syrjälä oli toinen ja Iiro Uusitalo kolmas. Vastaavasti tytöissä Nea Kytäjä oli 5., Aino Vuorinen 6. Mila Manninen 12. ja Vilma Kanerva 14.

14-pojissa Joni Rauhansalo otti odotetusti ylivoimaisen voiton ja Miikka Pyykkö sijoittui hienosti kolmanneksi. Saman ikäluokan tyttöjen sarjassa Hilda Kukonlehto otti niin ikään voiton ja Sonja Lahtinen hiihti sijalle 4.

Tulevana viikonloppuna hiihdetään lauantaina HS –aluemestaruuksista Tampereen Kaupissa ja sunnuntaina HS – viestimestaruuksista Kangasalla. Kaikille Hakan junioreille oikein paljon tsemppiä ja hyviä onnistumisia tuleviin kisoihin.

Katso kaikki tulokset tästä linkistä

Sari K.

 

TYKKILUMIHIIHDOT LEMPÄÄLÄSSÄ 29.12.2012

 
Joulun ja uuden vuoden välipäivien lämpötilat sahasivat vuoropäivinä plussakeleistä kovaan pakkaseen. Näin kävi myös tykkilumihiihtojen aamuna kun edellisenä päivänä pakkasta oli kolme astetta ja kisapäivän aamuna pakkanen pakkui jo lähellä 20 astetta. Lekin hiihtoväelle kiitosta esimerkillisestä reagoinnista ja informaatiosta seuran nettisivuilla kisojen siirrosta iltapäivään nuorten sarjojen osalta.
 
Haka junioreiden osalta kilpailut olivat loistokkaat. Mukaan kotiin tuomisina oli voittoja, bodiumpaikkoja ja hyviä yksilösuorituksia. Sijoitukset lupaavat hyvää talven viestejä ajatellen niin pm-viestien kuin Aamulehden nuorisoviestinkin osalta. Kaikille hiihtäjille oikein paljon onnea ja tsemppiä talven seuraaviin koitoksiin.
 
8 vuotaissa Konsta Manninen sijoittui upeasti kolmanneksi. 10 sarjoissa tuli odotetustusti niin poikien kuin tyttöjenkin sarjoissa voitot Elmeri Syrjälän ja Fanny Kukonlehdon johdolla. Poikien puolella Rauli Aho oli 7. ja Joona Lahtinen 10. Tyttöjen sarjassa palkintopalli täyttyi hymyilevistä Hakan tytöistä kun Krista Manninen ja Nora Kytäjä täydensivät kolmoisvoiton ja Nelli Paulamäki sijoittui hienosti 7.
 
12 vuotiaissa pojissa Tammelan pojat ottivat odotetusti kaksi perättäistä sijaa muutaman sekunnin erolla kun Niilo Syrjälä oli 3. ja Iiro Uusitalo 4. Hienosti hiihtivät myös Seeti Salonen 11. ja Ilmari Aho 14. 12 tytöissä Nea Kytäjä otti komeasti 3. sijan ja Vilma Kanerva oli 10.
 
14 pojissa oli Hakan juhlaa kun Joni Rauhansalo jatkoi voittokulkuaan ja muut pojat täydentävät hienoilla suorituksillaan Aaro Aho 3., Miikka Pyykkö 4. ja Jonne Lahtinen 5. Tytöissä voiton vei odotetusti kovalla ajalla Hilda Kukonlehto ja Sonja Lahtinen oli hienosti 4. 16 tytöissä Varpu Aho hiihti sijalle 10.
 
Katso kaikki tulokset tästä linkistä
 
Loppiaisena kaikki juniorit Korkikselle kannustamaan Haka jälleen Hämeen Viestin voittoon!!!
 
Sari. K

HAKAN NUORTEN RYHMÄN SYYSKUULUMISIA

Lokakuisena viikonloppuna 12. – 14.10. Hakan lasten ja nuorten ryhmä leireili Jämin maastoissa. Tällä ensimmäisellä leirillä hiihdon osalta teemana oli vapaan hiihto. Perjantaina mentiin suoraan hiihtoputkelle, hiihtoa ja pieni jalkalenkki päälle. Sieltä matka majoitukseen keskelle maaseudun rauhaan Tykköön kylätalolle, jossa majoittuminen ja emäntien valmistama ruoka. Ilta meni nopeasti ja uni tuli vaikka majoitus oli uusi.

Lauantaina aamupalan jälkeen Jämin harjulle, harjoituksiin. Osa ryhmästä suoritti kahden tunnin sauvavaelluksen ja osa suunnisti Jämin suunnistusmaratonin. Taas oli aika syödä ja levätä, lapsilla lepo tarkoittaa eri asiaa kuin aikuisilla. Iltapäivällä oli vuorossa toinen hiihtokerta, hiihdon jälkeen paluu majoitukseen, ruokailut sekä sen jälkeen lauantai-illan erikoinen. Meille oli lämmitetty savusauna ja kylpytynnyri ja kaiken kruunasi virkistävän raikas lammen vesi. Liki kaikki kävivät uimassa. Lauantai – iltana unta sai hieman houkutella, mutta kyllä se sieltä tuli.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen siivosimme paikat, lastasimme autot, edessä oli viimeinen hiihtokerta, tällä kertaa aiheena oli sprintti. Hiihdon ja jalkalenkin jälkeen nautittiin kevyt lounas ulkona ja kyllä ruoka maistui, välipalalla kävi muutama seuran aikuishiihtäjäkin.  Edessä vain kotimatka, autossa uni tuli osalle, mistä mahtoi johtua?

Leirin ruokaa ei voi kuin ihmetellä. Oli sieni ja savukirjolohikeittoa, porsaanfileetä sienikastikkeella ja perunamuusilla. Unohtamatta jälkiruokia sekä kahvin kanssa olleita kuivakakkuja jotka kuitenkin jostain syystä loppuivat hieman kesken.

Lasten kommentteja leiristä:

-          hiihtäminen oli kivaa ja hauskaa

-          vaellus oli kiva

-          hyvä tekniikka treeni

-          oli kivaa, eikä pitkästy, voi kiusata Ahtia

-          kaverit ja uinti

-          kaikki oli kivaa

- Ahti

LEIRIPÄIVÄ EERIKKILÄN URHEILUOPISTOLLA SUNNUNTAINA 16.9.

Sunnuntaiaamu valkeni kauniin aurinkoisena ja auton nokat suunnattiin kohti Liesjärven kansallispuistoa,Tammelassa. Mukana leirillä oli 19 urheilijaa ja 7 aikuista, osa aikuisista oli valmennustehtävissä ja osa huoltotehtävissä.

Päivän ensimmäinen harjoitus oli sauvavaellus. Isommat suorittivat harjoituksen sauvajuoksuna ja pienemmät  sauvakävelynä, tosin paikallisten opastamana lenkistä tuli pienempien osalta hieman ylipitkä ja näin pakon sanelemana loppumatka taittui pienemmilläkin sauvajuoksuna. Isompien ryhmässä suunnistuksesta vastasi Ahti ja kännykkänavigaattori, joten lenkki oli optimaalinen ja täysin oikean mittainen.

Nälkäinen porukka siirtyi Eerikkilän ravintolan noutopöytään ja kaikki saivat vatsansa täyteen.

Iltapäivän harjoitus oli melontaa opiston kanooteilla Ruostejärvellä ja vähän Leppilammenkin puolella. Eikä järvellä puhaltanut tuuli ainakaan helpottanut melojien urakkaa – mutta kivaa oli ja aurinko paistoi edelleen. Ilman kanootin kaatumista ei tälläkään kertaa selvitty. Mutta pelastuspartio Kimmo ja Ville suoriutuivat tehtävästään moitteettomasti ja ripeästi ja haaksirokkoutuneet saatiin nopeasti rannalle ja sieltä edelleen juoksujalkaa saunan lämpöön.

Päivän kohokohta taisi olla uinti opiston uima-altaalla. Meno altaalla oli …vauhdikasta ja äänekästä. Altaassa peuhasivat sekä isommat ja pienemmät Hakalaiset palloilun merkeissä.

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin kodalle välipalalle. Ehtipä osa porukasta vielä pihalle pelaamaan kirkonrottaakin.

Kiitos kaikille mukana olleille Hakalaisille.

 Tässä urheilijoiden ajatuksia ja mietteitä leiripäivästä:

-          melominen oli kivaa

-          uinti oli kivaa

-          Puheloisen Joonan kiusaaminen

-          uiminen ja pallosota oli kivaa

-          melonta oli kivaa kun minä ja iskä kaaduttiin

-          kaislikossa melominen

-          kaikki oli tosi kivaa J

Sa- Sari K

HOPEASOMMAN LEIRI PAIMIOSSA 17. - 19.8.2012

Leiri aloitettiin perjantaina kokoontumalla suovaelluksen lähtöpaikalle Torronsuon kansallispuistoon Tammelaan. Reipas joukko nuoria hakalaisia suuntasi kohti upeaa suoaluetta ja hetken kuluttua kaikki saivat nauttia upottavista suonsilmistä ja kantavista mättäistä. Parin tunnin patikoinnin ja maisemien ihailun jälkeen matka jatkui kohti Paimion rastin majaa, joka toimi leirikeskuksena.

Rastin majalle saavuttaessa ruoka odotti jo valmiina mainioiden ”etujoukkojen” ansiosta ja ilta kului mukavasti pihaleikkien ja petivaatteiden virittelyn merkeissä.

Lauantai oli toimintaa täynnä. Pääjoukko suuntasi heti aamusta karttavaellukselle lähimaastoon ja muutamat lähtivät rastien hakuun Nuorten Jukolaan Vehmaalle. Vaelluksella pari tuntia kuluikin nopeasti, sillä maasto oli hyväkulkuista avokalliomaastoa ja kartanlukutehtävät antoivat mukavasti haastetta matkalle.

 Iltapäivällä vanhemmat leiriläiset lähtivät harjoittelemaan rullahiihtotekniikkaa ja nuoremmat pelasivat jalkapalloa sekä pihaleikkejä. Iltaharjoitukseen kokoonnuttiin Paimion pururadalle ja ohjaajaksi tuli Paimion Rastin maajoukkuesuunnistaja Katri Lindeqist! Katri opetti nuorille hiihtäjille juoksutekniikkaa, lihaskuntoharjoitteita sekä nopeustehtäviä. Lopuksi päästiin vielä kokeilemaan vauhtia joukkueiden välisessä leikkimielisessä kisailussa sekä pururadan ympärijuoksussa. Huh, huh, päivä alkoi olla saunomista ja makkaranpaistoa vaille valmis!

Sunnuntaina aamupäivällä harjoiteltiin ahkerasti rullailutekniikkaa rullaluistimilla ja rullasuksilla viilettäen pitkin Paimion pyöräteitä. Leiri sujui hienosti innokkaiden leiriläisten ja ahkerien vanhempien sekä mainioiden kokkien ansiosta! Lopuksi vielä leiriläisten ajatuksia: ”Siellä oli kivaa rullahiihto, vaellus suolla, suunnistus ja biljardi. VK treeni oli tosi hyvä. Jalkapallo oli tosi kivaa ja oli kivaa pelata palloa illalla. Se oli hyvä paikka ja siellä oli kivaa kun me mentiin piilosta. Paimion leiri oli… paras!”

- Marja K.