Piirinmestaruus ja HS-aluemestaruus / Krista Cup-osakilpailu 17.2.

12.2.2018

KILPAILUOHJEITA

 

Verryttely:
Verryttely sallitaan kilpaladuilla (lähtö- ja maalisuoraa lukuun ottamatta) kilpailun aikana äärimmäistä varovaisuutta noudattaen ja kilpailijoita millään tavalla häiritsemättä. Hiihtosuuntaa on noudatettava eikä minkäänlaisia kuulokkeita korvilla sallita, jotta verryttelijän on paremmin kuultavissa kilpailijat. Suksien testaus tehdään sille osoitetulla ladulla ja jos kuulokkeita halutaan käyttää, on verryttely tehtävä kilpalatujen ulkopuolella.
 
Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan SHL:n ja kilpailunjärjestäjän kilpailusääntöjä. Linkki SHL:n sivuille: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/saannot/  . Kilpailu hiihdetään perinteisellä ja kisoissa järjestetään hiihtotapavalvontaa kaikissa sarjoissa. Kääntymistekniikan käyttö (”askelkäännös”) on sallittu vain sellaisissa radan kohdissa (mutkissa ja laskuissa), joihin latua ei ole asetettu tai jotka on merkinnöin osoitettu käännöstekniikka-alueiksi! Latua on annettava ensimmäisestä kehotuksesta. Jos kilpailija hiihtää väärällä alueella tai poistuu merkityltä radalta, tulee palata siihen pisteeseen, josta virhe alkoi.
Sauvasääntöä ei sovelleta.
Lisätietoa keskeisimmistä hiihtosäännöistä kilpailijalle: http://www.hiihtoliitto.fi/site/assets/files/1727/keskeisimmat_hiihtosaanot_2017-2018.pdf
 
Erityisvinkkejä ensikertalaisille (ja kokeneillekin):
·         tutustukaa hiihtosääntöihin http://www.hiihtoliitto.fi/site/assets/files/1727/keskeisimmat_hiihtosaanot_2017-2018.pdf (lue tarkoin ja kysy seuran valmentajilta neuvoa, jos jokin on epäselvää)
·         varmista lähtöaikasi ja tule kisapaikalle hyvissä ajoin
·         hoida kilpailunumerosi itsellesi ajoissa kilpailutoimistosta
·         suksien testaus on lähinnä parkkipaikkoja, mutta ei aivan auton vieressä, varaa hyvin aikaa suksien testaamiseen, verryttelyyn ja kisareittien kiertämiseen voit lähteä suksientestausladulta
·         lähtöpaikalle ei pääse hiihtämällä, vaan sinne pitää mennä kävellen kisakanslian takaa kulkevaa tietä pitkin. Lähtöpaikalla ei ole tilaa tehdä verryttelyä hiihtäen. Lähtöpaikalla on hyvä olla 10min ennen lähtöä. Pidä itsesi lämpimänä!
·         Lähtöpaikka on maalipaikan vieressä - kulku sillan ali.
·         Lähtöpaikalla oleva huoltajan on hankala ehtiä kannustamaan alle hoppari-ikäisten reiteille, muille lähtöpaikalta ehtii hyvin kannustamaan Wigrenin-lenkin varteen (sillan jälkeen) ja edelleen stadionin tulosillan luo pulkkamäen alarinteen luo.
·         kilpailun jälkeen huolehdi kuivaa ja lämmintä yllesi, tankkaa ainakin nestettä ja lähde vaikka kaveriporukalla loppuverryttelemään. Varo muita kisaajia ja tottele järjestäjien ohjeita.
·         kuunnelkaa kilpailukuulutusta ohjeiden ja aikataulujen tarkennusten varalta
 
Kilparadoista:
Meillä on nyt olosuhteet hiihdättää piirin arvokilpailut hieman totutuista ralliradoista poiketen erilaisessa maastossa ja uskomme tämän varmasti pitkässä kehitysjuoksussa edesauttavan edelleen hyvää kehitystä hämäläisessä hiihtoperheessämme. Viemme hopparisarjat ja vanhemmat Korkeakankaan puolelle,  nuoremmat hiihtävät kaupungin puoleisilla radoilla, jotka nekin ovat erinomaiset, mutta hieman pienemmillä korkeuseroilla. Ladut ovat erinomaiset!
 
Lämpötila:
Lämpötilan tulee olla lämpimämpi kuin -17C tuntia ennen kilpailun alkua. Poikkeavat sääolosuhteet ja niiden vaikutuksen kilpailun kulkuun käsittelee tuomarineuvosto.
 
Vastalauseet
Vastalauseet tehdään kirjallisina kilpailukansliaan. Vastalauseen tekeminen maksaa 100eur (käteisellä) joka palautetaan vastalauseen mennessä läpi. Vastalauseen käsittelee tuomarineuvosto.
 
Tuomarineuvosto:
-          Ville Niemelä tuomarineuvoston pj. (Kilpailun TD)
-          Ahti Vuorinen (kilpailun johtaja)
-          Esko Kopola (Kilpailun TDA)
 
Tuomarineuvosto kokoontuu 17.2.2018 tuntia ennen kilpailun alkua ja myöhemmin tarvittaessa erikseen koolle kutsuttuna.