Jäsenhuone|Työhuone

Seuran esittely

SLU: n vuoden 2009 seurajohtaja Eeva Niskavaara

Yleistä
 
Seuramme on perustettu 9.10.1932. Valkeakosken Haka on yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä urheiluseuroista koko Suomessa. Hakasta ja Hakaperheestä Valkeakoski tunnetaan!  Hakaperheeseen kuuluvat Haka ry lajijaostoineen sekä vuodesta 1960 omaksi yhdistykseksi rekisteröitynyt Haka Gym r.y. (ent. Hakan Naisvoimistelijat r.y.), vuodesta 1991 myös omaksi yhdistykseksi rekisteröitynyt FC Haka sekä uutena itsenäisenä yhdistyksenä FC Haka Juniorit Ry vuodesta 2008. Haka r.y:ssä on seitsemän lajijaostoa: hiihto, koripallo, luistelu, nyrkkeily, suunnistus, yleisurheilu ja veteraanijaosto sekä Hakaperheen yhteistä toimintaa koordinoiva yhteistoimintajaosto.
Vuonna 2012 Haka ry juhlii 80vuotista taivaltaan yhtenä Suomen tunnetuimpana urheiluseurana.
 
.

 

 

Seuran toiminta-ajatus

Seuramme toiminnan tarkoituksena on edistää monipuolisesti jäsentensä mahdollisuuksia harrastaa huippu-, kilpa- ja kuntourheilua sekä tarjota harraste- ja terveysliikuntaa eri ikäryhmille.

Aatteellisena perustana on liikunnan merkitys ihmisen kokonaisvaltaisen kasvun, kehittymisen ja itsensä toteuttamisen tukemisessa. Tältä pohjalta liikunnan asemaa vahvistetaan Valkeakoskella vapaaehtoisen kansalaistoiminnan tärkeänä muotona ja nuorison harrasteena.
Toiminnaltaan suurimpia Haka r.y:n lajijaostoja ovat viime vuosina olleet hiihto, suunnistus ja yleisurheilu. SHL:n pisteluokituksen mukaan Haka on neljästi ollut Suomen paras hiihtoseura, viimeksi vuonna 2006. Haka Ski Power Team on kansallista kärkiluokkaa. Suunnistuksessa seuramme on suunnistusliiton pisteytyksessä kärkisijoilla. Yleisurheilu on vahvassa nousussa nuorten aktiivisuuden vuoksi johtotähtenään SM-mitalisti Mira Tuominen. Myös pikaluistelutytöt ovat Suomen mestari-tasoa.
Kunniapuheenjohtajamme on vuodesta 1992 lähtien ollut Pekka Lehmusvirta. Seuramme elossa olevat kunniajäsenet ovat Olli Parola, Antero Kekkonen sekä Jouko Lindberg.

Seuramme on jakanut vuodesta 1958 lähtien merkittävimpänä huomioinosoituksena vuosittain Villen Plaketin ansioituneelle hakalaiselle tunnustukseksi pitkäaikaisesta uhrautuvasta työstä seuran hyväksi.